Lagbanner
Villa Park, 2023-03-18 16:00

Aston Villa - Bournemouth

Inför: Aston Villa – AFC Bournemouth
Ollie Watkins är ett mål ifrån att göra sitt tionde mål i Premier League denna säsong.

Inför: Aston Villa – AFC Bournemouth

På lördag åker AFC Bournemouth upp till Englands näst största stad för att ta sig an hemmalaget på Villa Park. In i matchen går båda lagen med positiva resultat i ryggen, men också med asterisker i båda led.

Bournemouth stod senast för bedriften att slå Liverpool med samma siffror som Real Madrid sedermera skulle göra. 1-0 på hemmaplan mot fjolårets ligatvåa får anses vara ett styrkebesked trots ett par tunga matcher dessförinnan. 

De som är ansvariga för schemaläggandet i premier league var inte nådiga när de satte en svit Bournemouthmöten till i tur och ordning Manchester City, Arsenal och Liverpool. Att laget från söder fick med sig tre poäng från den serien matcher, även om det var mot Liverpool, får anses vara klart godkänt.

Tränare Gary O’Neil tar med sig en slagkraftig trupp upp till Birmingham där visserligen trotjänaren Adam Smith inte ingår, inte heller Marcus Tavernier som hittills varit en lyckad värvning för the Cherries, men annars får ses som ordinarie.

Utropstecken som Villa får se upp för? Den danska mittfältsmotorn Philip Billing har visat stark form senaste tiden med mål i sina senaste två matcher. Mot Arsenal lyckades han till och med göra det näst snabbaste målet i Premier Leagues historia, så Douglas Luiz har att göra för att tysta ner den 193 cm långa tvåvägs-mittfältaren.

Aston Villa går in i matchen med samma form som motståndarlaget, det vill säga två vinster, två förluster och en oavgjord senaste fem matcherna. Däremot har man på senare tid visat styrka när man inte förlorat sedan mötet med Arsenal för en månad sedan. 

Vad som har fungerat så bra på senare tid? Jo, Ollie Watkins

Det kan verka tjatigt men det betyder så mycket för ett lag som Villa att ha en målgörare i form – och det har man nu. Sedan årsskiftet har engelsmannen endast gått mållös från en fotbollsplan fyra (!) gånger och är nu ett mål ifrån att gå upp på tvåsiffrigt antal mål i premier league för tredje året i rad. 

Utöver Watkins vill jag uppmärksamma försvaret som har gjort det bra på senare tid. Konsa och Mings har hållit tätt sedan mötet mot Arsenal, för i förra omgången var det inte deras fel att Bailey orsakade straff, och tre hållna nollor i rad är en stark trend som inte ser ut att vika.

Sett till avbräck för Villas del är det såklart aldrig roligt när Coutinho går skadad, men får kanske inte anses vara en vital del av en matchtrupp. Utöver det kommer Jed Steer bli borta vilket kanske inte heller kommer att vara avgörande. Vad som däremot kan komma att göra skillnad är att Boubacar Kamara ser ut att missa även denna match enligt Birmingham Mail. Vi får se om han kan ersättas av Dendoncker som ser ut att vara spelklar efter sin handskada.

Det mest spännande i truppen tycker jag är att Diego Carlos är tillbaka. Han fick sitta kvar på London stadiums bänk hela matchen senast men kan eventuellt vara aktuell för att spela i helgen.

Ser man till matchens betydelse för hemmalaget så får den anses vara större än vad man först kan tro. Förutsatt att Chelsea tar poäng mot Everton så vill Villa nog gärna ligga nära londonlaget i tabellen inför deras möte i nästa omgång. För kan man klättra upp över Chelsea kommande två matcher så har man en stark placering på övre halvan av tabellen, och det vill vi ju!

UTV

Vad? Premier League - omgång 28
När? Lördag 18/3 - 2023
Var? Viasat sport / Viaplay

Lukas Eriksson Melander2023-03-17 12:00:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa