Lagbanner
Villa Park, 2023-02-18 13:30

Aston Villa - Arsenal

Inför Aston Villa - Arsenal
Ollie Watkins samlar poäng en masse och det får gärna fortsätta...

Inför Aston Villa - Arsenal

Lejonen från Aston och kanonjärerna från Woolwich har båda tuffa perioder bakom sig och ska någon ta tre poäng och lyfta igen? Strax före halv fyra svensk tid på lördag har vi facit.

Dial Square bildades 1886 och var 1893 den första klubben "söderifrån" som fick gå med i den engelska fotbollsligan.  Skotten David Danskin fick med sig ett femtontal kollegor på jobbet för att sala till att starta en fotbollsklubb och eftersom jobbet hade med kanoner att göra har man förärats med smeknamnet "Gunners". 

Ett antal namn och titlar senare är det Mikel Arteta som basar över Woolwich och även om det som sagt har varit lite trögt det senaste har man gjort en riktigt bra säsong hittills. Från att ha varit på gränsen tlll sparken har den förre mittfältaren byggt ett lag av unga talanger som jobbar för varandra och som samtidigt klarar att vara kreativa. Undertecknad hade nog inte tänkt att Arsenal redan i år skulle kunna vara med och konkurrera i toppen och utnämnandet av Martin Ödegaard till kapten kunde väl inte funka? Jo, det gjorde det. Oj, vad norrmannen har växt av sin hederstitel och vad laget har växt med honom.

Den trupp som Arteta har att laborera med mot Villa saknar Emile Smith Rowe och Gabriel Jesus medan Thomas Partey är "touch and go". 

Aston Villa saknar fortfarande Diego Carlos men Tyrone Mings och Bertrand Traore är fullt tänkbara som spelare i truppen efter skador. Mings skrev glädjande nog på ett nytt kontrakt idag och lär finnas med i Emerys framtidsplaner framöver.

Efter den eufori som omgärdade Emery och hans första matcher med Villa så har det gått lite tungt det senaste. Inte alltid på grund av dåligt spel utan kanske för att vi är i en process där Unai utmanar våra spelare med den oundvikliga konsekvensen att det sker misstag ibland. Understundom på gränsen till slaganfall för oss supportrar men om alternativet är tjonga långt och säkert a`la Sverige division 2 för all framtid så tar jag gärna några blunders till i vår om det lyfter nästa säsong. 

Formtoppade Olli Watkins får gärna stänka in ett par baljor och visst är det dags för Jhon Duran att vara hungrig som en varg?

TV: Senaste mötet lagen emellan

Pär "Coreopsis" Johansson2023-02-17 21:59:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa