Lagbanner
Villa Park, 2021-11-20 16:00

Aston Villa - Brighton
2 - 0

Inför Aston Villa - Brighton
Första testet för Gerrard. Vi, precis som Steve är spända av förväntan!

Inför Aston Villa - Brighton

Landslagsuppehåll med diskussioner, rädsla, förväntningar och efter teorier om vilken väg vi skulle ta så stod det klart att Steven Gerrard tar över huvudansvaret efter att Dean Smith entledigats. Välkommen Stevie!

Efter en tid av sämre resultat och fem raka förluster, med tio poäng som ett resultat av seriestarten, så tappade ägarna tålamodet med ”projektet” som skulle ta oss till nästa nivå. Resultatet av detta var att man frigjorde Dean Smith från hans tränaruppdrag. I mina ögon lämnar han som en hjälte för det han gjorde. Tog oss från att vara nere på botten till att bli ett stabilt lag i Premier League. -Deano. Från oss fans, ett ödmjukt tack för allt du gjort och för att du på enbart det sättet som du kan, fick oss att tro igen. Tack! 

Nu väntar hemmamatch mot Brighton och ett tufft första test för Gerrard. Brighton har med små medel under en tid byggt ett eget spel där man i uppspelsfas är trygga med bollen och gärna vill rulla bakifrån. Något man gör lyckosamt. I skrivande stund ligger laget på sjunde plats i tabellen med sjutton inspelade poäng. Visst finns det fler med individuell kvalite i bortalaget men när man tänker på Brighton så är det oftast kollektivet även om en spelare som Bissouma har det lilla extra. Han har för övrigt ryktats till Villa vid ett par tillfällen.

Aston Villa kommer till matchen i en minst sagt negativ trend (ovan nämnt). Detta med ny tränare vilket till en början ofta brukar innebära ny energi till laget då många vill visa sig från sin bästa sida. Vad kommer vi då se rent spelmässigt? Och vilka kommer få chansen i den första elvan? Det lilla undertecknad sett av Gerrard under hans tid i Glasgow är ett lag som jobbar hårt med återerövring och ganska hög press. Detta kombinerat med ett högt bolltempo. 

Hur jag tror den första elvan under Gerrard kommer att se ut!?
Kan vara formerad som antingen 4-3-3 eller 4-3-1-2, beroende på huruvida man startar med två forwards och Buendia tätt bakom, eller om man spelar med Watkins mer på kanten.


           Martinez
Cash Konsa Mings Young
  McGinn Ramsey Luiz
  Buendia Ings Watkins


Frågorna får vi svar på när domaren blåser för avspark vid 16:00 på lördag eftermiddag. UTV!

Vid pennan, 
Christian Zivlak 
 

Christian Zivlak2021-11-19 13:16:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa