Lagbanner
Villa Park, 2022-05-19 21:00

Aston Villa - Burnley

Inför Aston Villa - Burnley

Inför Aston Villa - Burnley

Med en tvåmålsvinst i ryggen mot Smith & Co blickar vi nu framåt mot lördagens match på Villa Park. Denna gång är det The Claret från Burnley som står för motståndet!

Jag hakar på Morgans analys från tisdagens match om att allt känns väldigt ovisst i dessa covidtider. Just nu vekar det som om matchen mellan Villa – Burnley åtminstone kommer att spelas. Dock är det en del andra matcher i PL som blivit tvungna att flyttas p.g.a covidutbrott i lagen. Jag räknar med att de som var borta i tisdags fortfarande sitter i karantän eller håller på att tillfriskna. Det pratades om El Ghazi, Steer, Davis och Sanson.

Burnley ligger just nu på en artonde plats i tabellen med 15 spelade matcher. Villa har kämpat till sig 22 poäng och ligger på en tionde plats med 17 spelade matcher. Sedan Gerrard tog över rodret har han lyckats kamma hem 12 poäng genom fyra vinster och två uddamålsförluster mot ”storlagen” Liverpool och City. Framtiden känns ljus och hoppfull!

Burnley kommer till spel med endast en vinst (mot Brentford), åtta oavgjorda och sex förluster. Det verkar som om även Burnley drabbats och haft ett utbrott av covid i laget. Väldigt oklart vilka som kommer till spel eller ej där. I Burnleys trupp känner vi igen de forna Villaspelarna Matt Lowton och Ashley Westwood, dom ser nog fram emot att återvända till stämningsfulla Villa Park! Av säsongens 14 gjorda mål är M.Cornet deras topscorer med sina 5 gjorda mål. Kort och gott är Burnley inne i en tuff period med få vunna poäng och kommer göra allt för att utöka sin poängskörd borta mot The Claret and Blue. Det återstå att se om coach Sean Dyche lyckas med det…

Aston Villa kommer som sagt att sakna en del spelare vilket även Gerrard bekräftade på pressträffen under fredagen. Tyvärr har vi en långtidsskada på vår heta mittfältare Marvelous Nakamba, han blir borta i minst 3 - 4 månader. Så tråkigt! Även Bailey och Traore är skadade.
Imorgon ställs vi inför ett tufft och snålspelande motstånd, och ibland kan jag tycka att vi har svårt att spela mot lagen som ligger lite längre ner i tabellen. Kan bara hoppas att jag har fel ?? 
Jag tycker att Gerrard kommit in med mycket positiv energi till laget, det märks att det finns en tydlig spelplan som alla följer. Spelglädjen är tillbaka och fortsätter utvecklingen i samma riktning även framöver kan det nog bli riktigt bra det här!

Om inga fler blivit sjuka tror jag på samma laguppställning som mot Norwich i tisdags d.v.s. Martinez (tryggt), Cash, Konsa, Mings, Targett, Luiz, McGinn (kämpen), Ramsey (som för övrigt gjorde ett snyggt mål senast), Young, Buendia och Watkins (målen börjar åter trilla in för vår käre forward).
Jag hoppas och tror att Villa tar hem segern med 3-1… Matchen spelas 16.00. 

Som Coreopsis sa så är jag bara en inhoppare från avbytarbänken (bland skribenter) så det här blir allt från mig idag!

God läsning! UTV!
Catrin Westerström

Catrin Westerström2021-12-18 01:00:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa