Lagbanner
Villa Park, 2023-12-30 16:00

Aston Villa - Burnley

Inför Aston Villa - Burnley
Ska födelsedagsbarnet Ollie Watkins få fira med ett mål idag?

Inför Aston Villa - Burnley

Nu vänder vi på steken igen och visar att vi är ett lag som hör hemma högre upp än trakterna som vi har varit i de tidigare åren. För att vi ska kunna se fram mot lördagens match mot Burnley så behöver vi både titta oss själva i spegeln och även se lite bredare i backspegeln.

Aston Villa; alltså vårt ASTON VILLA. Den stora sovande jätten i engelsk fotboll har vaknat och som vi svävar på moln. De sista matcherna har dock några av dessa moln börjat skymma solen lite. Vi kommer från en parkerad buss från Sheffield där vi på något sätt lyckas hitta en kvittering i de allra sista sekunderna av matchen. Starkt när vi trots allt inte på några sätt alls hade med oss marginalerna med oss tidigare i matchen.

En fågel viskade på forumet att t.om. Jonas Eriksson höll med de flesta Villaanhängarna i dessa kontroversiella beslut (källa. Pelle i Götet)

Sen har vi en svår bortamatch mot United där vi är klart bättre i första halvlek och borde ha dödat matchen definitivt. Vi äger faktiskt matchen från första stund. Men som de flesta vet så efter första halvlek så kommer andra halvlek. Vi fortsätter med vår höga backlinje där Carlos och Lenglet så långt håller ihop bra… Sen lyckas United ställa sig själva offside i en kontring, vilket torde vara omöjligt på denna nivå.

Sen kliver vi själva in i handlingen och ger praktiskt taget både bort initiativ, målchanser och mål. Det räcker där. Vi behöver inte analysera det mer.

Många vill dra stora växlar av dessa 45 minuter och de misstag som begicks. Herregud vilken panik Tottenham, United, Arsenal, Chelsea mfl borde ha OM panik ska infinna sig vid dåliga 45…

Vi kan väl konstatera att under dessa två matcher som nu inte inbringat 6 poäng så har vi för första gången haft problem med skador och avstängningar. DÄR har vi något att förbättra. Kamaras tre matcher är jäkligt sura nu. Cash avstängning var inte optimal. Skadan på Torres var sämst av allt. Till det så har vi flera skador på både franska backar och nederländska bollbegåvningar.

Hur vänder vi detta nu på årets sista dag?

Hoppas vi ställer upp med Martinez i mål.

Cash, Konsa, Carlos och Moreno (Torres, Mings och Digne skadade)

Snälla Emery.. Sätt ihop ett mittfält som krossar dito hos motståndarna.

Själv och alla andra ser självklart McGinn, Luiz som givna. Sen då?? Hoppas att Diaby kommer att få speeda upp sig själv mot lite svagare motstånd. Därtill så lägger vi Bailey och Dendocker på något sätt. Längs fram så har vi självklart Watkins.

Om man läser vad Emery sa på presskonferensen inför matchen så luktar det (tyvärr) att Lenglet kommer att fortsatt ha en plats i backlinjen. Självklart rätt om Emery tycker så, men för en lekman som undertecknad är så känns han darrigast av alla alternativ.

Hur gör vi då för att vinna matchen?? Hoppas att Villa har större tålamod om det blir ny parkerad buss. Vi behöver ”locka” upp motståndarna tidigare i banan. Att söka ytor kring deras straffområde när/om de har 10 parkerade konor är näst intill omöjligt. Vi behöver få upp motståndarna i banan, samt att vi behöver ha ett högre bolltempo, samt det kanske viktigaste av allt. SPRINGA UTAN BOLL. Om jag vet det så har självklart Emery tusenprocentig koll på det och har mantrat in det sista dagarna.

Lyckas vi lösa detta då och haka på i toppen?

Ja jag tror att vi studsar tillbaka och gör några tidiga mål och dödar matchen tidigt.

4-0 är mitt tips

Ronnie "Rooster" Edvardsson2023-12-30 08:25:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa