Lagbanner
Villa Park, 2024-02-07 21:00

Aston Villa - Chelsea

Inför Aston Villa - Chelsea
Ska vi få nytt kramkalas på hemmaplan?

Inför Aston Villa - Chelsea

Det är dags för omspel i FA-cupen och det är således Chelsea som kommer på besök till Villa Park.

Det är två lag med dunkel eller medioker form som möts i FA-cupen där segraren får möta vinnaren i mötet Leeds United - Plymouth Argyle. Vi hoppas på seger för både Villa och Plymouth så vi kan grotta ner oss i historiska klubbmärken nästa införrapport...

Chelsea har en del skadeproblem inför mötet och Levi Colwell, Reece James, Trevoh Chalobah, Robert Sanchez, Wesley Fofana, Lesley Ugochukwo, Romeo Latvia och den nye Sideshow Bob saknas. Det är lite oklart hur många av dessa som är tilltänkta startspelare men hur som helst har man en enorm trupp att plocka ur så Mauricio Pochettino lär ha ett slagkraftigt lag att ställa på banan. Det har varit en del tryck på Poch men han säger sig ha ägarnas förtroende och han är kvar vid rodret. En vinst mot Villa vore nog ett välkommet tillskott på CV:t.

På skadelistan i Aston Villa finns Tyrone Mings, Emi Buendia, Lucas Digne, Ezri Konsa och Jhon Duran. Nicolo Zagniolo och Pau Torres ska vara så pass kuranta att de finns med i truppen även om de kanske inte är aktuella för startelvan.

För vem är matchen viktigast? Vem roterar mest? Rent logiskt så är detta den enda chansen till framgång den här säsongen för "Pensioners" så vi kan nog räkna med ett riktigt starkt Chelsea. Aston Villa som förutom den här cupen slåss på två fronter till kanske sparar en och annan spelare, särskilt med tanke på skadeläget.

Watkins stekhet mot Sheffield United
 

Pär "Coreopsis" Johansson2024-02-06 19:31:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa