Lagbanner
Villa Park, 2021-09-18 18:30

Aston Villa - Everton

Inför Aston Villa – Everton
Det har sett spännande ut de få minuter dessa herrar fått spela tillsammans. Lossnar det nu?

Inför Aston Villa – Everton

En viktig match stundar på Villa Park i ett minst sagt tufft spelschema sett till de närmsta matcherna för hemmalaget. För motståndet står Everton.

Champions League och landslagsfotboll i all ära men nu saknar man klubblagsfotbollen. Everton gästar Villa Park och gör det som delad serieledare efter en imponerande start på säsongen med tre vinster och en oavgjord match. Everton är ett fotbollslag som ofta brukar ha en solid defensiv, ett hårt jobbande mittfält, kryddat med individuell kvalitet i form av en stark boxspelare i Dominic Calvert-Lewin och en teknisk samt snabb Richarlison.


Hemmalaget då?

Vi kommer från en match där vi för första gången på länge spelade med tre centrala försvarare vilket jag tycker var helt rätt. Vi har två löpstarka ytterbackar (wingbacks), tre starka mittbackar. Och i min mening är Tuanzebe allt för bra för att sitta på bänken. Just en trebackslinje kan behövas i de lite tuffare matcherna då det kanske är lite mer fokus på en tight defensiv och att kunna ställa om snabbt. Sen resonerar man förmodligen som så att man spelar 5-3-2 i försvar och 3-5-2 i anfall för att få lite mer tryck i boxen samt mer folk som anfaller i våra omställningar. Oavsett tycker jag det ser spännande ut och viktigt att kunna ha alternativ beroende på vilket motstånd man möter. Så all cred till Dean Smith som vågar att testa. Senast gjorde vi kanske vår spelmässigt bästa match för året trots att vi förlorade med 3-0. Givetvis alltid bittert att förlora men man ska inte glömma att vi mötte förra årets Champions League vinnare. Så en hedersam förlust (Finns dom!?).

Till lördagens match kommer både Emi Martinez och Buendia tillbaka efter deras karantäntid i Kroatien enligt de rapporter vi fått. Just Emi Martinez är extra viktig då han utöver sitt trygga spel längst bak även blivit en viktig ledare i Villas centrallinje.
Jag tror att vi kommer spela en klassisk 4-4-2 i matchen och nedan följer de spelare som jag tror får förtroendet.


                                                                       Martinez
                                                           Cash Konsa Mings Targett
                                                          Buendia Luiz McGinn Young
                                                                     Watkins Ings


Detta förutsätter såklart att både Martinez och Buendia anses vara fit for fight efter landslagsuppehållet. Sen är det såklart att en personlig favorit som Tuanzebe eventuellt förpassas till bänken. Men man ska aldrig se bort ifrån att vi även i denna match får se en 3-5.2 uppställning.

Jag tippar att vi kommer få en se en jämn match där vi drar det längsta strået.
Tips: 3-1

Kickoff: 18:30, lördag
Viasat Premium, Viasat Ultra samt Viaplay visar matchen.

UTV!

Vid pennan,
Christian Zivlak
 

Christian Zivlak2021-09-17 19:07:18
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa