Lagbanner
Villa Park, 2023-08-20 15:00

Aston Villa - Everton

Inför Aston Villa – Everton

Efter besvikelsen från förra veckans premiär, en hård träningsvecka samt många timmar av videoanalyser är vi redo för hemmapremiär mot Everton som närmast kommer från en 0–1 förlust i premiären mot Fulham.

Hemmalaget

Premiären är lagd åt sidan för många har veckan kantats av transferspekulationer samt vilka som ska fylla luckorna efter skadorna på Mings och Buendia.  I startuppställningen, samt även för att ha en slagkraftig trupp som klarar av det hårda matchandet i serie, cup samt europaspel. Till matchen mot Everton kommer vi att behöva göra ändringar och denna gång blir det intressant att se huruvida vi väljer att spela med tre mittbackar eller om vi fortsätter med två mittbackar. I Mings fall har vi en ledare som styr och ställer i backlinjen och kommer att vara saknad. Där behöver någon steppa in och ta ansvar vilket jag hoppas att vi kan ersätta på bästa sätt. Återstår att se om Diego Carlos får chansen eller vem som tar ledarrollen. Senast då Mings var skadad var avsaknaden av en ledare i försvaret kännbar. Nu dags att ta ansvar vilket jag tror vi gör med god support från ett glatt gäng som åkt över för att se matchen. Njut upplevelsen och hjälp oss att ta tre poäng.

En gyllene möjlighet för spelare att ta chansen

Det är lätt att fokusera på de som är skadade och hur de påverkar oss rent resultat och spelmässigt men detta är egentligen första gången sedan Emery tog över vi samtidigt haft så många tongivande spelare skadade under samma period. Dvs, en gyllene möjlighet för de som ej fått så mycket speltid att ta chansen och öka konkurrensen ytterligare. Vilket är något som gynnar oss ur ett längre perspektiv där flera spelare presterar på en hög nivå. Jag är övertygad om att vi är rejält revanschsugna efter premiärens stora förlust och att vi kommer få se ett taggat hemmalag där jag hoppas att vår individuella kvalitet i laget avgör matchen.

Bortalaget då

Everton hängde med nöd och näppe kvar i Premier League förra året och kontraktet säkrades först i sista omgången under Sean Dyches ledning. Som alltid mot Everton blir det fysiska matcher med mycket kamp och fasta situationer. Något som är Evertons signum med spelare som Onana, Tarkowski i spetsen. Så här får vi vara vaksamma. I Everton hittar vi även villabekantingen Ashley Young som efter några fina säsonger i Villa skrivit på för Everton och återfanns i backlinjen i premiären. Säkerligen en speciell match för honom där jag hoppas att våra fans hyllar han för sina insatser i klubben.

Matchen sänds på Viasat Premium och Viaplay.

Matchstart: 15:00 Söndag 20/8
Mitt tips: 3-1

UTV!

Vid pennan,
Christian Zivlak
 

Christian Zivlak2023-08-18 10:28:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa