Lagbanner
Villa Park, 2024-09-14 18:30

Aston Villa - Everton

Inför Aston Villa - Everton
Gör Onana mål mot sin gamla klubb?

Inför Aston Villa - Everton

Korta rader om en lång väntan och ett förhoppningsvis snabbt avgörande.

Efter Hugo Larsson och problem till att stava till var Baku ligger någonstans så är vi tillbaka i vardagen på en helg.

Ont i magen? Check!

Är det matcherna som vi plötsligt ”ska vinna”, som är de som är mest ångestframkallande? Jag tycker nog det. En match mot de gamla ledarelefanterna känns fortfarande som en win win situation. Trots att vi t.ex. har varit klasser bättre än ex. United, så känns dom matcherna som 50/50. Knäppt eller hur? Extra knäppt om man tänker på hur resultaten blev förra året och hur spelet var……

Nog om laget ovan. Nu står det Everton på bortalagets dörr. Vad kan vi säga om det moderna Everton? Det har inte charmen med Tim Cahill, eller frisyren och polisongerna från Leighton Baines. Egentligen har de ett gäng som kan kämpa, kämpa, kämpa och ställa till problem. De vet hur ett lag vinner på Villa Park. Där rök vår långa trend på hemmaplan förra året.

Men de har framförallt ett självförtroende i botten. X2 på tipset sist kändes helt borta när matchuret närmade sig 90. Till sist blev det att man förbarmade sig själv att man inte spikade Bournemouth. Det som dock talar till Evertons fördel är att det just har varit resor till Baku och att det har runnit mycket vatten under broarna sen dess. Sean Dyche behöver få laget gå igenom eld för att få poäng till ”den andra” stadsdelen i Liverpool.

Som alltid kan detta sluta hur som helst och vi vänder blad till Villa innan vi nämner något om Evertons backlinje. Hur ser Villa ut nu efter landslagets olika strapatser?

Martinez fick hämta lite bollar i Sydamerika men är ändå helt ohotad och stabil.

Hur kommer backlinjen att se ut? Får vi se Konsa/Torres igen? Kommer Digne och Nedeljkovic från start? Själv är jag löjligt nyfiken på Maatsen. Till backlinjen så knackar snart den skadade trion Cash, Mings och Carlos på att komma tillbaka och när helgen har varit så knackar Champions League på dörren och då behöver vi BREDDEN. Välkomna tillbaka.

Mittfältet är svårt att sia om och det lämnar jag lite till Saida och hoppar i stället framåt i banan. Jag har varit av den bestämda uppfattningen att Watkins ska gå före Duran. Är jag lika övertygad nu? Nja… Hade varit det om inte Watkins hade fått avbryta landslagssamlingen/inte ens började samlingen. Nu vet vi väl inte riktigt när han blev bra? Blev han kurant direkt så har säkerligen dessa veckor varit det bästa som någonsin kunde ha hänt för Watkins och då ska han spela. Drog det ut på tiden så borde nog (trodde aldrig jag skulle skriva det) Duran starta.

Vem som en startar så är jag övertygad om att vi avgör detta tidigt och släkten kommer att vara värst. Onana kommer återigen att hitta nätet och vi vinner med 3-0

Ronnie "Rooster" Edvardsson2024-09-14 07:43:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa