Lagbanner
2020-10-23 21:00

Aston Villa - Leeds United

Inför Aston Villa - Leeds United

Inför Aston Villa - Leeds United

En klassisk match är i antågande! Villa-Leeds på Villa Park och det är två ganska formstarka lag som möts. Ett är dock lite formstarkare och det är givetvis vårt kära Aston Villa. Vem hade trott att vi skulle stå här inför matchen mot Leeds och ha fyra raka segrar varav två mot yppersta motstånd. Troligtvis ingen.

Leeds United

Har startat Premier League helt ok som nykomlingar och står på 7 poäng efter 5 omgångar. Efter vinster mot Fulham och Sheffield U och ett starkt 1-1 resultat mot Manchester City. Den gamle bekantingen Patrick Bamford står på tre gjorda mål och leder den interna skytteligan. Kalvin Philips verkar vi dock slippa då han är skadad. Men coach Bielsa kommer nog ställa ett ganska starkt lag på plan ändå.

Aston Villa

Det flyter på nu efter 7-2 mot Pöööl och vi följer upp det med en fantastisk skön 1-0 vinst mot Leicester där vårat nyförvärv Barkley avgör i nittionde. Hur gött är inte det då?

Hela laget känns grymt balanserat och ett kvitto på det är att vi bara släppt in två mål. Den helengelska backlinjen har varit formidabel där Konsa och Targett har tagit enorma kliv. Framför backlinjen är Luiz en klippa. Mcginn har kommit tillbaka i gammal god form igen men den största överraskningen i de första matcherna borde vara vår egyptiska vän Trezeguet som har slitit röven (OBS! Mattes ordval) av sig på sin kant. Grealish är som vanligt helt grym och är enligt alla förutom Southgate Englands bästa mittfältare. Barkley levererar och Watkins är ett supernyförvärv och kommer säkerligen fortsätta att leverera mål. Och vår nye målvakt kan vi inte klaga på heller. Martinez har även han varit en klippa. Alltså har vi inget att anmärka på utan fem starka havskräftor i betyg på hela vår trupp inklusive ledarstaben.

Vi tror på samma startelva som sist.

Martinez i mål
Cash, Konsa , Minns och Targett bak.
Luiz , Mcginn och Barkley på mitten
Trez, Watkins och Jack där fram.

Vi ser framemot en härlig match och att träffa alla likasinnade på Kviberg på fredagskvällen.

Vi tippar 3-1
Grealish gör första.

Ha de gött

Matte & Catrin

Matte & Catrin2020-10-22 22:01:19
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa