Lagbanner
Villa Park, 2023-11-30 21:00

Aston Villa - Legia Warszawa

Inför Aston Villa - Legia Warzawa
John McGinn får gärna fira mål även mot Legia.

Inför Aston Villa - Legia Warzawa

Knappt har de sista bittra "återpubliceringarna" från spursfansen efter mötet mot "hajpade" Aston Villa gjorts förrän det är dags för seriefinal i Villas grupp i Conference League. Ska Unais mannar ta ett stort steg mot vidare avancemang eller blir det en strid in på mållinjen?

Villa och Legia står på lika poäng inför returmötet men det är polackerna som toppar gruppen tack vare inbördes möten. Båda står på nio poäng medan resterande lag i gruppen sladdar på tre. 

Det har runnit mycket vatten under broarna sedan polska legionärer grundade WKS Warzawa i den ukrainska byn Kostyukhknivka mitt under brinnande världskrig 1916. Bakom järnridån under kalla kriget var det den polska armén som styrde över fotbollsklubben men trots i princip ymnighetshornsmässiga resurser lyckades man inte dominera polsk fotboll. Efter östblockets fall hade Legia till en början svårt att hitta sin plats i polsk fotboll men på senare år är man en av de mest framgångsrika klubbarna från Johan Kasimirs rike.

Villafolket, allt ifrån Unai Emery till gemene sofftyckare på diverse forum runt om i världen, togs på den berömda sängen i bortamötet och Ernest Muci var som en reinkarnation av Hernan Medford...

Finns det något som talar för att historien ska upprepa sig? Egentligen inte. Underskattningen, om det nu var någon sådan, lär inte finnas. Aston Villa har en betydligt starkare trupp. Gamla Wojskowi klub sportowy är erkänt starka hemma men darrar ofta på manschetten på bortaplan.

Boubacar Kamara drog på sig en ny varning mot Tottenham och med en avstängning mot Bournemouth i ligaspelet så lär han vara given på torsdag. Även Moussa Diaby och Matty Cash lär starta efter att ha vilats halva matchen mot norra Londons näst bästa lag i söndags. De spelare som undertecknad tror får få komma in är Clement Lenglet, Callum Chambers och Alex Moreno. Kanske också JJ?

Pär "Coreopsis" Johansson2023-11-29 22:14:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa