Lagbanner
Villa Park, 2021-12-05 17:30

Aston Villa - Leicester

Inför Aston Villa - Leicester
Gerrard har satt ett positivt avtryck för flera spelare i laget.

Inför Aston Villa - Leicester

För andra gången på fyra dagar är det match på Villa Park. Denna gång är det rävarna från Leicester som kommer på besök. Där möts tränare och spelare från Liverpool-tiden nu mot varandra på var sin sida utanför planen. Återstår att se vem som går segrande från denna kamp.

Leicester
Klubben har efter sin sensationella mästartitel lyckats etablera sig bland topplagen eller strax bakom på ett imponerande sätt. Det är ett lagbygge utan några absoluta stjärnnamn som toppkonkurrenterna år efter år hämtar in. Jag gissar att många klubbar sneglar på Leicester och försöker lista ut vad det hemliga receptet kan vara. Just nu leder Brendan Rodgers laget och han kom från dåvarande mästarlaget i Skottland. Känns det igen från någonstans?
Denna säsong har det gått lite upp och ner och inte riktigt lossnat för Leicester. Det har varit en hel del målglada matcher både framåt och bakåt. En del kan förklaras med skador i laget som gjort att kontinuiteten inte infunnit sig. Men en man går alltid att lita på och det är mister Vardy som redan gjort 9 mål i ligan. Det är otroligt bra gjort med tanke på att han är 34 år och fortfarande har snabbheten och hungern för mer mål. Så här måste Villaförsvaret vara extra på vakt. I senast match var en spelande Villa-fan tillbaka på Villa Park med lite blandade reaktioner. På söndag kan en annan vara på plats med garanterade hyllningar. Marc Albrighton som aldrig fick chansen i Villa kan fortfarande synas bland klacken på VP och det uppskattas naturligtvis.
Till matchen mot Aston Villa har bortalaget några avbräck i Pereira och Fofana samt att Tielemans är osäker. Trots detta kommer man ändå kunna sätta ett starkt lag på planen.

Aston Villa
Under Steven Gerrard har Villa på kort tid blivit ett på nytt fött lag. Man kan också se tydliga förändringar i anfall och försvarsspel. Kvalité och talang finns men det har inte alltid synts utan mer glimtat till. Trots en uddamålsförlust senast så var insatsen god, framför allt andra halvlek där Man City faktiskt var lite störda i sitt vanliga lugn att kontrollera matcher. Tråkigt nog blev Bailey skadad och är borta men återkommande Sanson såg väldigt spännande ut och blir som ett nyförvärv. Targett utgick också men ska enligt rapport kunna vara spelbar på söndag. Jacob Ramsey var småskadad men är också aktuell för spel. Det är tufft om platserna både på plan och på bänken.
Back 5 är tillbaka till sitt forna jag även om det behöver slipas på den nya metoden att hålla i bollen och spela sig igenom istället för att skyffla långt. Det höll på att straffa sig några gånger sist match men det var väldigt effektivt när de lyckades att såga sig igenom pressen. Ett klart nytt direktiv från Stevie G. På det centrala mittfältet har Nakamba helt plötsligt växt ut till en jätte (bokstavligt talat) och går väl knappast att peta? Sedan gör McGinn och Luiz ett väldigt bra arbete och utanför finns Young och Ramsey som visat grym form. Här finns det alternativ. Framåt ser Watkins ut att äntligen börja hitta formen och är ett ständigt hot. Vid sin sida kan han räkna med Buendia som också verkar komma växa in i sin dyra kostym. Då Bailey och Traore är borta så återstår en offensiv plats. Det finns alternativ så det räcker men vem av El Ghazi, Ramsey, Young, Carney, Sanson kommer få den?
Före matchen skiljer det tre poäng mellan lagen, till bortalagets fördel. Med tanke på Villas 5 raka förluster tidigare så känns det väldigt nära ändå och att vi klart är med i racet om platserna strax utanför Europaspel. Trots att det är ett tufft spelschema med många svåra matcher så känns det absolut inte uppgivet. Framför allt på Villa Park ska inget lag gå säkert.

Matchen
Matchen spelas klockan 17:30 på söndag och visas på Viasat/Viaplay. UTV!
 

Robert robstar Larsson2021-12-02 19:50:44
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa