Lagbanner
2020-01-28 20:45

Aston Villa - Leicester

Inför Aston Villa - Leicester City
Sparas Tyrone Mings till ligaspelet eller finns han med i denna match?

Inför Aston Villa - Leicester City

En jämn oavgjord match på King Power Stadium följs upp av en avgörande drabbning på Villa Park. Vem ska gå till final mot ett lag från Manchester?

En riktigt bra insats på bortaplan mot Brendan Rodgers Leicester ger Villa chansen till final i Carabao Cup. Ska det gå att rubba ett av Europas bästa lag igen?

Långtidsskador på Wesley, John McGinn, Jed Steer och Tom Heaton är inte optimalt men införskaffandet av Pepe Reina och Mbwana Samatta liksom en frisk Keinan Davis ger Dean Smith och hans stab en tämligen kompetent grupp spelare att välja från när matchtruppen ska fastställas. Ska Davis eller Samagol starta på topp eller ska DS ge spelarna som har fixat två vinster och ett kryss och endast förlorat mon Manchester City chansen igen? En timme före avspark vet vi...

Leicester har ställt upp med starka lag i cupen så här långt och i en avgörande semifinal lär inte detta ändras. Jamie Vardy lär vara klar för spel enligt Rodgers så vi lär stå inför en grannlaga uppgift minst sagt.

Undertecknad hoppas på fortsatt förtroende för Nyland i mål. Vi vill inte ha någon Guzan-knäckning a la´ Martin O´Neill här... I övrigt lär Ahmed Elmohammady och Neil Taylor på ytterbacksplatserna. James Chester borde få chansen i mitten om inte en flytt till MLS är nära förestående medan övriga platser är mer oförutsägbara.

På mitten ser jag gärna Douglas Luiz, Fantastiske Nakamba, Danny Drinkwater och Conor Hourihane medan Anwar El Ghazi och Jack Grealish får sköta det offensiva. Eller ska Davis, Samatta eller Indiana Jones ta en forwardsplats?

Den här fegisen kommer inte med några tips om resultatet som vanligt men visst vore det kul med tripp till Wembley igen...?


 

Pär "Coreopsis" Johansson2020-01-27 21:09:15
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa