Lagbanner
2020-10-04 20:15

Aston Villa - Liverpool
7 - 2

Inför Aston Villa - Liverpool
Lossnar det för Watkins på söndag?

Inför Aston Villa - Liverpool

Efter en stark säsongsinledning med två vinster och stabilt spel får hemmalaget bekänna färg då de regerande mästarna kommer på besök. En på förhand väldigt tuff uppgift.

I starten av säsongen har hemmalaget varit stabila. Jag tänker då främst på ett mer konsekvent försvarsspel, lite rakare och lite enklare. Nyförvärven har på väldigt kort tid acklimatiserat sig till laget och föreningen i sin helhet vilket känns mycket bra. Villa spelade igår match i ligacupens åttondelsfinal mot Stoke och undertecknad vill helst bara glömma den matchen och gå vidare då det sett över 90 minuter var en utav våra sämre insatser när vi tyvärr åkte ur. Jag vill tro att fullt fokus ligger på att göra bra resultat i ligan även om det alltid är kul att gå långt i cuperna.

Inför matchen på söndag kommer vi från två bra prestationer där vi spelat med samma startelva och känslan är att tränarna vill ha kontinuitet. De som närmast står och knackar på dörren för en plats i elvan bör vara Ross Barkley och Traore. Men de kommer nog att slussas sakta men säkert in för att på sikt bidra. På söndag tror jag att vi kommer ställa upp med samma elva som senast och en matchplan likt bortamatchen mot Fulham är nog att vänta. Vi kommer ligga lågt och spela kompakt och ställa om snabbt när det ges tillfälle. Jag hoppas samtidigt att vi utnyttjar vår fina start med fasta situationer där vi har många starka spelare i luften.

Bortalaget då

Bortalaget har programenligt vunnit sina tre första matcher och har en målskillnad på 9-4 där segrarna mot Arsenal och Chelsea sticker ut mest. Som vi är vana att se Liverpool jobbar de alltid med en hög press där de försöker återta bollen högt upp i plan så här gäller det att vi är vakna och spelar konsekvent. Lagets bästa målskyttar är Mane och Salah på tre fullträffar var och de utgör alltid ett sylvasst hot med sin snabbhet och teknik. Gästerna åker till Birmingham med gott självförtroende och allt annat än vinst kommer inte att vara godkänt för Klopp.


Sammanfattningsvis tror jag att vi har ett bra läge att möta Liverpool så tidigt in på säsongen och kan över nittio minuter göra det tufft för dem. Jag är optimist och tror att vi får med oss en poäng från matchen.


Aston Villas senaste matcher i ligan
Fulham vs Aston villa 0-3
Aston Villa vs Sheffield United 1-0


Liverpools senaste matcher i ligan
Chelsea - Liverpool 0-2
Liverpool - Leeds 4-3
Liverpool - Arsenal 3-1


Vid pennan,
Christian Zivlak

Christian Zivlak2020-10-02 15:54:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa