Lagbanner

-

Inför Aston Villa – Manchester City
En kompakt defensiv har under de senaste matcherna sett tryggt ut och Dean & co är på rätt spår.

Inför Aston Villa – Manchester City

I ett hektiskt spelschema där det inte är långt mellan matcherna tar vi oss an ett av Europas bästa lag och utmaningen känns både inspirerande och välkommen.

På förhand av matchen är det enkelt att säga att det inte är den matchen vi ska ta poäng i. Men som spelare ska du vinna alla matcher du spelar oavsett vem som står på andra sidan. Det handlar om hur Dean Smith tillsammans med sitt tränarteam väljer att sätta sin taktik. Baserat på tidigare matcher (Burnley, Leicester för att nämna några) verkar det som att vi sedan Mings kommit tillbaka ha lagt ännu större fokus på defensiven, vilket i min mening är helt rätt. Om vi spelar med tre- eller fembackslinje spelar egentligen ingen roll men det verkar i alla fall gett oss en större trygghet, vilket är skönt att se. Är det något ställe vi kan hota City så tycker jag att det är i djupled och via kontringar och fasta situationer. Detta är något som vi sett har kunnat hota City under säsongen, men för detta krävs precisa passningar när vi väl erövrar bollen. För vi kommer inte ha mycket större bollinnehav än i tisdagens cupmatch mot Leicester. I hemmalaget kommer vi nog att se en liknande uppställning som senast, då jag inte räknar med vare sig någon sista minuten värvning, eller att Kodjia för den delen blir disponibel. Inte heller Keinan Davis som fortfarande tränar rehab.
 
För bortalaget är mer eller mindre varje match en ”måstematch” i deras jakt på Liverpool som för närvarande ligger 14 poäng före dem och som även har en match mindre spelad. Så räkna med ett taggat bortalag. Bortalaget kommer i sin vana trogen att äga matcherna med mycket bollinnehav samt ha mycket finess på sin sista tredjedel och här kommer vi att få en utmaning större än i tisdags.
 
Optimistisk som jag är tippar jag 1-1. UTV!
 
Vid pennan,
Christian Zivlak

Christian Zivlak2020-01-11 12:47:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa