Lagbanner
Villa Park, 2021-04-21 21:15

Aston Villa - Manchester C

Inför Aston Villa - Manchester City

En veckomatch på Villa Park och världens bästa? klubblag kommer på besök. Två lag som i ligan enbart bevakar sin position ganska bekvämt. Normalt sett skulle Manchester City promenera igenom matchen och vinna komfortabelt men nu ligger fokus förmodligen på andra matcher och detta kanske kan ge hemmalaget en lucka och möjlighet att rubba ligans suveräner. Sist match fick ett märkligt ”avgörande” som dömdes till Citys fördel och mål. Men som senare skulle leda till en förtydligande för domarna men

Manchester City
Laget slåss på alla fronter och har chans att vinna Premier League, Champions League, FA cupen och ligacupen. I ligan är avståndet neråt betryggande (8 poäng med 6 matcher kvar) och det känns avgjort. De övriga pokalerna är cup-matcher där mycket kan hända och avgöras i slumpmässiga moment. Så det är en rimlig förklaring att spelarna har mest fokus för dessa matcher. Men nu har Manchester City en uppsjö av världsspelare på alla positioner och har råd att rotera friskt utan att kvalitén sjunker. Dock får man klara sig utan K D Bruyne som är fotskadad. Efter att ha radat upp seger på seger i ligan så blev det en oväntad förlust mot Leeds senast där man också spelade med en man mer i en halvlek. Kanske en tillfällighet men också kan det vara ett tecken på att skärpan inte riktigt finns där i ligan.

Aston Villa
En sen, tung förlust senast mot Liverpool i en match där vi kunde tagit all tre poäng. Dessutom utgick Trezeguet med en allvarlig knäskada. Lägg till Grealish och vi saknar alternativ till kantspelare. Trots ett fåtal skador märks att truppen är lite tunn. Men vi är bara i starten av en rejäl uppbyggnad om vi får tro våra ägare och CEO. Fortsatt är det ändå en stabil defensiv med Martinez som säker sista utpost. Backlinjen förblir intakt och fortsatt är Ming ledaren och kaptenen för laget. I min bok är det på mittfältet Aston Villas bekymmer finns. Det finns flera alternativ men svårigheten är att hitta rätt kombination av spelare och på rätt platser. Det har varit lite väl mycket upp och ner i form bland våra mittfältare, framför allt efter nyår. Kanske är förklaringen det stora Covid-utbrottet härjade i truppen i januari. Har det satt sina spår hos några av spelarna? Vi vet inte vilka spelare som faktiskt blev drabbade. På högsta nivå räcker det att man förlorar några procent av sin max-kapacitet för att det ska få ett tydligt utslag i prestation. Nu är Grealish, Trezeguet och Sanson borta vilket ytterligare minskar val av mittfält. Framåt är det glasklart att Watkins startar.
Trots förutsättningarna är jag ändå lite optimistisk inför matchen. Det känns ändå som att det finns en chans att göra en bra match och därmed rubba de kommande mästarna.

Matchen går klockan 21:15 på onsdagen och visas på Viasat/Viaplay. UTV!
 

Robert Larsson2021-04-20 18:18:24
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa