Lagbanner
Villa Park, 2021-12-01 21:15

Aston Villa - Manchester C

Inför Aston Villa - Manchester City
Jag vill gärna se en riktig bonnahög efter ett avgörande mål mot The Citizens. UTV!

Inför Aston Villa - Manchester City

Efter två raka segrar under Steven Gerrard ställs nu Aston Villa inför en grannlaga uppgift när man möter Manchester City på Villa Park. Ska vi kunna rubba de blivande (?) mästarna?

För första gången sedan Jack Grealish lämnade Aston Villa återvänder hans nya lag till hans gamla hemmaarena. Självklart skrivs det spaltmeter om detta i engelsk press men huruvida en skadad Grealish själv kommer till spel är osäkert.

Phil Foden har tränat i veckan efter sin skada och kan möjligtvis vara med i truppen igen medan en Covid-smittad Kevin De Bruynes medverkan är desto mer osäker. Ferran Torres är sedan tidigare långtidsskadad, Aymeric Laporte är avstängd och Benjamin Mendy är under utredning efter anklagelser för våldtäkt och sexuellt ofredande. Det är några stycken som saknas men att Pep Guardiola gnäller över "kris" över att ha få spelare till förfogande ter sig tämligen löjligt. “We have an emergency in the squad. We have few, few, few people” för att citera spanjoren själv... 

Formmässigt är enda plumpen i protokollet förlusten mot Crystal Palace och i övrigt rullar det på som tåget så att man skulle tappa poäng mot ett lag på undre halvan skulle givetvis ses som ett misslyckande. 

Aston Villa har fått en drömstart under Stevie G som sagt och även om inte spelet varit direkt bländande har det varit riktigt bra inställning både på plan och vid sidlinjen och poängutdelningen kan man inte klaga på. Ollie Watkins har gjort mål igen, Tyrone Mings och Marvelous Nakamba har varit lysande och John McGinn är tillbaka till sin bästa köttbulleform. För at inte tala om insatser från Matty Cash, Matty Targett, Jacob Ramsey etc. etc. Listan kan göras lång. Vi väntar på det riktiga genombrottet för Emiliano Buendia och Leon Bailey men det kommer om de får tid på sig. Inga Jordan Veretout-missar igen tack.

I fysrummet jobbar Danny Ings, Bertrand Traore och Trezeguet vidare mot matchform. Ings har har fått ett litet bakslag på sin tidigare skada, Traore är förhoppningsvis tillbaka innan jul och Trezeguet ska spela U-23 nästa vecka. Vi har ingen "Pep-kris" i vår trupp. 

När det gäller våra ungdomar så kraxar olyckskorparna om att Carney Chukwuemeka inte vill skriva på något nytt kontrakt men eftersom hans kontrakt inte går ut än på länge ser jag inga nötkreatur på fruset vatten. Han lär vara med i truppen mot St. Marks och får han chansen under säsongen lär han krita på den streckade linjen inom en snar framtid. Målsprutan Cameron Archer rapporteras av diverse källor vara betydligt närmare att skriva på ett förlängt och sockrat erbjudande. Med det sagt så är det viktigaste att knyta upp Kaine Kesler för lång tid. Hans succé i Swindon Town har väl inte gått någon förbi?

För övrigt så trodde jag aldrig att jag skulle älska att höra någon prata scouse-dialekt men presskonferenserna och efter match-intervjuerna har varit en njutning att lyssna på. Till skillnad från Bootle-födde Jamie Carragher har Steven från Whiston kommit in i och ur målbrottet...

Med två segrar i ryggen har vi allt att vinna.

Pär "Coreopsis" Johansson2021-11-30 17:53:33
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa