Lagbanner
2020-07-09 21:15

Aston Villa - Manchester U

Inför Aston Villa - Manchester United
Come on!

Inför Aston Villa - Manchester United

Sista chansen för Aston Villa? Ja, en korpulent madam har memorerat texten och bestämt tonart men orkestern har inte stämt färdigt instrumenten än...

Efter att ha mött de blivande mästarna Liverpool så väntar ni ett pånyttfött Manchester United för Aston Villa. Spelschemat så här i slutspurten är inte av det lättaste slaget men efter kvällens (tisdagens) vinst för Watford över Norwich krävs det nog minst en poäng för Villa på torsdag.

Även om de nödvändiga vinsterna har uteblivit kan man skönja en positiv utveckling för Claret and Blue, framförallt när det gäller försvarsspel, inställning och taktik. Framåt är det fortsatt väldigt uddlöst och visst dröms det nog i stugorna om att ha kunnat ha kvar en viss Tammy Abraham för att förvalta de chanser som trots allt vaskas fram.

En spelare som sett lite vassare ut det senaste är John McGinn och möjligen är det han i kombination med Jack Grealish som kan vara tungan på vågen i vår kamp mot nedflyttning.

När det gäller Manchester United så är det framförallt offensivt man imponerat det senaste. Nyförvärvet Bruno Fernandes och topptrion Rashford, Martial och Greenwood kanske är en kvartett som OGS kan bygga vidare på om han får ordning på försvaret. Det gnälls en del i de svenska Villa-leden på Tyrone Mings men man undrar vilka invektiv som skulle skrivas på sociala medier om det sprangs åttor kring våra försvarare som det görs runt Harry Maguire? Nu blir han väl matchens lirare och täpper till truten på undertecknad... 

Formkurvor, spelartrupper och järtecken. Allt pekar på en komfortabel vinst för bortalaget men matchen ska spelas och bollen är rundare än jorden. UTV!

Pär "Coreopsis" Johansson2020-07-07 21:08:45
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa