Lagbanner
Villa Park, 2022-01-15 18:30

Aston Villa - Manchester U

Inför Aston Villa - Manchester United
Nycklarna till framgång på lördag kväll

Inför Aston Villa - Manchester United

Samma match som i måndags fast på omvänd stadium. Dessutom är det ligan i stället för FA cupen. Det är det bittra matchen mot Manchester United igen där Aston Villa historiskt sett har ett horribelt facit med 14 förluster av 17 matcher de tio senaste åren. EN seger som då kom i höstas. Så enligt traditionens starka makt talar mycket för en bortaseger. Men under veckan har Aston Villa gjort ett par intressanta värvningar som kanske kan påverka i en positiv riktning.

Manchester United
Manchesterlaget har plockat in demontränaren Ralf Rangnick och han har fått en resultatmässigt väldigt bra start. Men trots resultaten så är det uppenbart att något inte står rätt till i det mäktiga Manchesterlaget. Analyser på detta hoppar jag över i denna text och koncentrerar mig på helgens match i stället. Lite turligt kom United undan med seger mot Villa senast och till denna match blir det några förändringar i laget. Klart är att både målskytten Scott McTominay och vänsterbacken Luke Shaw är avstängda. Tillbaka kan vara Ronaldo, Maguire, Jones och Sancho vara.
Ser vi till offensiven så är det nästan en osannolikt stark uppsättning som bortalaget kan mönstra upp med. Men det har inte alls blivit det utfall som man kan tro. Visst att Ronaldo och Fernandes (8 och 5 mål) levererar men Rashford, Cavani, Sancho har totalt gjort fem mål tillsammans. Sedan är det defensiven som inte klickar också trots att man har ligans namnstarkaste uppsättning av försvarare. Så det finns en hel del att göra rätt för den gode tysken vid sidan. Men förhoppningsvis för Villas del så behöver inte det bli klart denna vecka.

Aston Villa
För hemmalagets del har det varit positiva vibbar under veckan trots den sura förlusten och VAR-motgång i måndags kväll. För alla vet att två otroliga värvningar blivit klart. Coutinho och Digne i ett januarifönster är spelare något som en Villafan aldrig varit i närheten av tidigare. Återstår att se om de båda är redo för spel och får presentera sig för ett fullsatt Villa Park.
Med tanke på matchen senast mot Manchester United där Aston Vill spelade mycket bra men åkte på en otacksam förlust ändå så finns det förhoppningsvis mycket revanschlusta bland spelarna. Läget i laget är att McGinn är avstängd och i Afrikanska mästerskapen spelar Trezeguet och Traore. Nakamba, Bailey och Young är forfarande skadade.
Gerrard har fått sitt första transferfönster och förvaltat det på ett spännande sätt. Men faktum kvarstår att formen inte är bra och vi står på fyra raka förluster inför denna match. Fem raka förluster blev Dean Smiths fall, bara som en påminnelse. Inte för att SG skulle få sparken men efter en bra start så är det ganska mycket grus i maskineriet. Det största problemet är att Villa ha svårt att förvalta sina målchanser. Spelet är i många stunder väldigt bra men det är det sista avgörande som brister. Ska det bli ”proppen ur” nu? Det är faktiskt inte omöjligt då många små delar pekar på det.
Hur ställer Villa upp då? Min gissning blir: Martinez, Cach, Konsa, Mings, Digne, Sanson, Luiz, Ramsey, Buendia, Coutinho, Watkins.

Matchen
Matchen spelas klockan 18:30 på lördag och visas på Viasat/Viaplay. UTV!
 

Robert Larsson2022-01-14 08:43:49
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa