Lagbanner
Villa Park, 2023-12-22 21:00

Aston Villa - Sheffield U

Inför Aston Villa mot Sheffield United
Ska rekordet på Villa Park fortsätta eller blir det stopp mot jumbon?

Inför Aston Villa mot Sheffield United

Toppen mot botten i ligan där hemmalaget har ett perfekt facit med 15 raka segrar på Villa Park. Förutsättningarna är väldigt raka och talar starkt för en ny seger i raden för hemmalaget. Men nu är bollen rund och allt kan hända. Vi låter matchen spelas och fastslår resultatet efter det. Men i potten för matchens resultat är det en (tillfällig?) serieledning som hägrar för Aston Villa.

Sheffield United
Tillbaka som manager är Chris Wilder. Han som tog The Blades från League 1 till Premier League men fick gå när de åkte ur. Det är dock fortsatt tungt för nykomlingarna som näst senast ändå tog en seger men fortfarande ligger på jumboplatsen. Det är som vanligt svårt för lag som kommer upp från Championship att hävda sig och etablera en stabil position i Premier League. Dessutom har inte Sheffield United värvat tungt i somras, faktum är att den dyraste värvningen kom just från Aston Villa. Spelaren är Cameron Archer som kommer tillbaka till sin gamla hemmaplan men i en ny tröja och två gånger så långt har Archer fått spänna sin båge.

Aston Villa
Hemmalaget är i sitt historiskt sett bästa hemmaform. Och när en serieledning står på spel mot seriens jumbo så är allting upplagt för ett klassiskt bananskal i traditionell Aston Villa-anda. Men nu är det en liten (se stor) detalj som är annorlunda: Unai Emery. Under sitt dryga år som manager slås det rekord, krossar barriärer och banar ut en segerväg framåt vecka efter vecka. Så egentligen ska den lilla oron som finns där inne vara borta om man ser allting i ett större perspektiv. Men till förutsättningarna då.
Men det finns ändå några reella orosmoln att tänka på. Kamara är avstängd, både Tielemans och Torres är inte spelklara. Håll också i tanken att Cash, Duran och McGinn står på fyra varningar och riskerar avstängning i kommande matcher. Det kan innebära en del förändringar i Emerys elva och uppställning som vi annars inte är vana vid då han väldigt ogärna varierar sitt lag. Men det finns lyckligtvis flera alternativ, kanske får Dendoncker och/eller Zaniolo chansen från start? Hur som helst är laget som kommer till start väl förberett och kommer vara stora favoriter för att ta en 16:e raka seger på Villa park.

Matchen
Som lite bonusinformation lånar jag statistik från ”Aston Villa Statto” (på X, Twitter):
Aston Villa are the only Premier League team yet to concede a first-half goal at home this season.
Sheffield United are the only Premier League team yet to score a first-half goal away from home this season.
Vad det innebär för matchen är svårt att sia om men under Emery har vi aldrig förlorat när vi tagit ledningen. Mycket statistik talar för Villa. Men så var det också det där bananskalet…

Matchen spelas klockan 21:00 på fredag och visas på Viasat/Viaplay. UTV!
 

Robert Larsson2023-12-21 21:35:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa