Lagbanner

Inför Aston Villa-Newcastle

Hemmamatch inför ett kokande Villa Park, kan det bli bättre?

Publiken är tillbaka på Villa Park! Det är den första hemmamatchen för säsongen och vi ställs mot Newcastle.

Förlåt, men jag måste börja i en helt annan riktning inför den här matchen, för när jag tänker på Newcastle, för övrigt en stor fotbollsstad, så glömmer jag aldrig vad som utspelade sig när Newcastle tog emot Aston Villa säsongen 2004/05.
Spelet pågick och helt plötsligt såg man två Newcastle-spelare stå och puckla på varandra. HELT galet! Bowyer och Dyer, slagskämparna, blev båda utvisade. Aston Villa vann matchen med 3-0 och Newcastle fick tre röda kort under matchen.

Mycket ska man se innan ögonen trillar ur, eller hur man nu säger.

Nåväl, Dean Smith hade presskonferens i morse inför lördagens möte. Han nämnde skadeläget och Ollie Watkins (knäskada) kommer inte att spela.
-Han har inte läkt så snabbt som vi hoppades, men jag är förhoppningsfull om att han är tillbaka mot Brentford. Är han inte det så är han definitivt tillbaka efter landslagsuppehållet.
 
Även Bertrand Traoré är skadad (ljumsken) men förutom det:
-”We are fine”

Publiken är alltså tillbaka på Villa Park och för första gången på 18 månader lär det bli ett grymt tryck på världens vackraste plats.
-Våra fans är en stor del av vår resa att hjälpa oss i vår utveckling. Vi ser verkligen fram emot att möta publiken igen i morgon, säger Smith vidare.

Om Newcastle höjer han ett varningens finger:
-De har några riktigt bra offensiva spelare och nämner en trio. Vi måste spela ett bättre försvarsspel än förra helgen och om vi gör det så har vi spelare framåt som kan göra mål.

Jag tänker inte gå in och spekulera i någon startelva här. Dessutom missade jag (lyckligtvis) matchen förra lördagen på grund av att min son hade match, men har i alla fall sett McGinns drömmål.

Aston Villa meddelar också att Villa Park nu är kontantfritt som ett led i covid-bekämpningen. Lite konstigt är det dock att utanför arenan kan man köpa programbladet med cash…

Domare i matchen är David Coote. Han började döma som 16-åring och under förra årets säsong snittade han drygt tre gula kort per match. Han dömde även Burnley-Brighton senast och där blev det...tre gula.

Till sist läser jag Match Centre på Villas webb och kan stolt konstatera att de kör följande uppmaning:
“See it...hear it...report it”
Det vill säga. Om någon bevittnar något diskriminerande på eller utanför arenan så ska man kontakta polis eller personal, alternativt SMS:a till ett speciellt nummer för detta ändamål. Bra där, Villa!

Det här var några ord inför matchen imorgon när Steve Bruce och hans mannar ska få gå på det finaste gräset i världen.

Historik mellan lagen då de mötts 167 gånger:
Aston Villa-Newcastle 57-39-71
Senast Villa förlorade hemma mot Newcastle var 2013.

Matchrapport kommer givetvis här under lördag kväll.

Benny Johansson, Trollhättan2021-08-20 16:55:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa