Lagbanner
2020-09-21 19:00

Aston Villa - Sheffield U

Inför Aston Villa - Sheffield United

Inför Aston Villa - Sheffield United

En kraftigt försenad men efterlängtad premiär står för dörren. Av skäl som alla känner har uppstarten av denna säsong blivit väldigt annorlunda dessutom att det fortsatt spelas helt utan publik gör att spåkulan är grumlig. Jag misstänker att vi kommer se många resultat som få på förhand kunde förutse. Men nu är vi här och förutsättningarna är lika för alla. På Villa Park kommer Sheffield United på besök. Senast motsvarande möte var i omstarten där Aston Villa hade hawk-eye på sin sida.

Sheffield United
Förra säsongen slutade SU på en imponerande 9:e plats med Chris Wilder vid rodret. Ett riktigt lagbygge utan riktig stjärnglans och merparten av truppen är britter. Det är riktigt imponerande att hamna på övre halvan i Premier League med dessa förutsättningar. Men starten denna säsong har inte varit bra, förlust i premiären och förlust i ligacupen. Så var har vi Sheffield United nu?
Förra säsongen var bästa målskytt Ollie McBurnie med 6 fullträffar. Ingen siffra som imponerar direkt men det är försvaret som imponerade mest förra säsongen, endast 39 insläppta (Aston Villa hade 67). I försvaret spelar bekantingen Enda Stevens som så många andra visar sig mycket duglig så fort de lämnat Aston Villa som en blek figur. Jag väntar mig inget annat än en ett organiserat och ”svårforcherat” Sheffield United som väntar på att ta sina chanser framåt.
 
Aston Villa
Efter en vansinnig avslutning blev kontraktet klart i sista sekund. Sedan har det följts av en otrolig silly season (inte slut än). Tankarna går till drygt två sedan då Aston Villa var konkursmässiga och riskerade att flyttas långt ner i seriesystemet. Men nu står vi här laddade för en premiär i högsta divisionen, dock utan publik, med ett lag som ser bättre ut än på många år. Den skadedrabbade målvaktssidan har stärkts upp med Emiliano Martinez som ska bli nummer ett. Försvaret blev efter omstarten mycket mer stabilt och tajtare. Här har vi stärkt upp med Matthew Cash på högersidan, återstår att se om han tar platsen direkt eller om Elmo hänger kvar. Ska bli intressant att se om Konsa kan ta ytterligare ett kliv uppåt och bli försvarsbjässe i mittlåset. På mittfältet kan det hända en del innan transferfönstret är stängt är min känsla. Senaste värvningen Bertrand Traore tror jag är aktuell för premiären men definitivt för kommande matcher. Största ”nyförvärvet” är ändå kapten Jack Grealish namnteckning för ytterligare 5 år. Framåt har Villa öppnat plånboken och gjort sin dyraste värvning någonsin med Ollie Watkins. Givet att han startar men platserna bakom honom är väldigt dunkla. Med tanke på att förra säsongens bästa målskytt (Wesley) är på väg tillbaka och vi har även Samatta och Davis så hoppas vi inte stå helt utan forwards denna säsong. Ett sorgligt faktum som var verklighet i vintras. Vid sidan har Villa tagit in Craig Shakespeare som ytterligare en assisterande till Dean Smith.
Ett något reservbetonat lag städade av Burton i ligacupen. Svårt att dra några växlar efter den matchen. Nu är det helt annat motstånd och poäng som räknas. Jag hoppas nu Villa är med från start och visar att vi kan ta ett steg i rätt riktning mot högre höjder.

Laget
Min elva för måndagens premiär blir följande:
Martinez, Elmo, Konsa, Mings, Targett, Trezeguet, Luiz, McGinn, Hourihane, Grealish, Watkins. Jag tror vi vinner med 1-0 och Watkins gör målet mot Holte end.

Matchen går klockan 19:00 och visas på Viasat/Viaplay. UTV!

Robert Larsson2020-09-20 11:21:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa