Lagbanner
Villa Park, 2022-03-05 16:00

Aston Villa - Southampton

Inför Aston Villa - Southampton FC
Ollie Watkins får gärna fortsätta att göra mål i eftermiddag.

Inför Aston Villa - Southampton FC

Lejon mot helgon på Villa Park och det är Saints som har ett försprång på fem poäng när Peter Banks blåser igång matchen. Hur tabellen ser ut efter matchen vet vi vid pass 18.00.

Vi som växte upp under Tipsextra-tiden minns när spelare som Alan Shearer, Matthew Le Tissier och Peter Shilton, för att nämna några få, spelade sina hemmamatcher på The Dell. Numera är det på St. Mary's Stadium, en arena som har döpts efter klubbens ursprungliga namn St. Mary's Church, som dagens stjärnor hör hemma. 

Klubbens största titel är en FA-cupbuckla från sjuttiotalet men jag skulle tro att Saints ändå har en speciell plats hos många svenska TV-tittare och fotbollssupportrar. Från att ha varit rejält på dekis med några år i Championship tog man under Nigel Adkins steget upp i Premier League och där har man huserat sedan dess.

Sommarens stora snackis transfermässigt ur Villa-ögon var jakten på James Ward-Prowse. En jakt som slutade med att frisparksspecialisten skrev under ett nytt femårs-kontrakt med förbättrade villkor. Det hade givetvis varit mumma med en sådan spelare i truppen men det är bara att lyfta på hatten för både spelare och klubb för ett uppfriskande beslut i dagens pengakarusell.

Ralph Hassenhuttl får klara sig utan skadade Nathan Tella, Alex McCarthy och Lyanco medan Kyle Walker-Peters, Mohammed Salisu och Moi Elyounoussi ät tveksamma till start. Trots detta blir ett Southampton i form en svår nöt att knäcka för "The Villa boys from Aston".

Efter en tid med tveksamma resultat och prestationer blev det en väldigt efterlängtad seger mot Brighton i lördags och det vore riktigt skönt om det kunde bli en början på en segerrad igen. Vem minns inte de 10 raka viktoriorna säsongen vi tog steget upp i finrummet?

Rehabgruppen består just nu av Marvelous Nakamba och Carney Chukwuemeka medan Bertrand Traore är tillbaka i full träning så Steven Gerrard har en väldigt frisk trupp att välja från i skrivande stund. Av "hoten" om stora förändringar i laget när det var som mörkast blev intet och med en seger i ryggen lär det inte ske några revolutionerande omvälvningar nu heller så undertecknad tror på ograverad startelva med möjligen bara någon ändring. 

Mycket positivt senast och för min del var den hållna nollan och en strut för en måltorkad Ollie Watkins höjdpunkterna tillsammans med den reaktion lagmässigt vi såg de stora behållningarna. 

Matchen sänds på Viaplay med start 16.00.

Pär "Coreopsis" Johansson2022-03-05 09:43:13
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa