Lagbanner
2020-10-01 20:00

Aston Villa - Stoke

Inför Aston Villa - Stoke City
Ska Bertrand Traore få ytterligare minuter "under bältet" imorgon?

Inför Aston Villa - Stoke City

Kan Stoke göra det en torsdagskväll i Birmingham? Förhoppningsvis inte när en plats i kvartsfinalerna i Carabao Cup står på spel...

Det har varit en säsongsupptakt utan motstycke i någorlunda modern tid för Aston Villa. Segrar mot Arsenal och Manchester United i genrepen, avancemang i Carabao Cup och två raka segrar i ligastarten. Lägg därtill att Edens och Sawiris öppnat ymnighetshornet på vid gavel så att truppen både breddats och spetsats till i ett försök att etablera oss i Premier League på allvar.

Imorgon är dags att ta emot klassiska Stoke, numera hemmahörande i Championship, på Villa Park för en drabbning i cupen. Givetvis ska Stoke spela i den högsta ligan,det tror jag de flesta av oss gamla Tipsextra-rävar är överens om. Man skojar inte bort legender som Jimmy Greenhoff, Gordon Banks och Alan Hudson och förhoppningsvis för krukmakarna och oss nostalgiker kan Michael O´Neill, en av de mest spännande tränarna idag, föra tillbaka klubben till finrummet.

I truppen finns namn som Ryan Shawcross, John Obi Mikel och Lee Gregory och en lite blandad kompott när det gäller resultaten lämnar just nu Stoke på en 15:e plats. Serien är dock i sin vagga och jag skulle tro att de rödvita inklusive vår "egen" James Chester kan klättra uppåt vad det lider.

Med tanke på den trupp som Dean Smith har att tillgå är det ingen vågad gissning att det luftas rejält och vem som ska vara eller inte vara med i laget är frågan. Undertecknads killgissning är att det möjligen görs några förändringar men den senaste insatsen, och DS hyllningar efteråt borgar för tämligen ograverat manskap. 

Matchen sänds på Viasat med start 20.00 så det är bara att lägga fram turkallingarna och favorittröjan och hänga upp Glenn Whelans handduk...

Pär "Coreopsis" Johansson2020-09-30 19:11:01
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa