Lagbanner

-

Inför Aston Villa - Tottenham Hotspurs
Är det någon som har något emot att Ezri skjuter på Tyrone så vi avgör på stopptid igen?

Inför Aston Villa - Tottenham Hotspurs

Striden kring nedflyttningsstrecket går vidare och tänk om Aston Villa kunde lugga topplaget Tottenham på en poäng, eller helst tre, på söndag. Det skulle smaka mumma.

Den av sig själv kallad "Special One" är ju numera manager för Spurs och även om någon speciellt positiv effekt inte kan ses av hans tillträde har laget ändå häng på de eftertraktade Champions League-platserna, endast fyra poäng bakom Chelsea. Det lär därför vara ett synnerligen taggat bortalag som reser norrut till Birmingham.

Vinterns transferfönster såg blandannat Danny Rose lämna för Newcastle och den tydligt missnöjde Christian Eriksen flyttade till Milano för spel i Inter. På pluslistan märks Steven Bergwijn, Gelson Fernandes och Giovani Lo Celso. Den senare skrev på papperen för ett permanent kontrakt efter att ha spelat på lån under hösten.

I rehabrummet befinner sig Harry Kane, Moussa Sissoko och Ben Davis med all säkerhet medan Erik Lamela och tidigare nämnde Lo Celso hoppas på att få klartecken från det mediciniska teamet. Trots dessa avbräck har Senor Mourinho en tämligen högkvalitativ trupp att välja från och det kommer att bli en grannlaga uppgift för hemmalaget att stoppa och luckra upp The Lilywhites.

Aston Villas shopping i januari tillförde målvakten Pepe Reina, mittfätaren Danny Drinkwater, anfallarna Mbwana Samatta och Borja Baston samt den mycket lovande anfallaren Louie Barry. Den senare lär stå på tillväxt tills vidare. På minuskontot återfinns Lovre Kalinic, Jonathan Kodjia och James Chester.

Prio ett i fönstret var såklart anfallare eftersom både Wesley och Keinan Davis blev skadade och Suso och hans kollegor lyckades att få in två åtminstone för mig okända förmågor. Mycket viktigt att Ally fick göra mål redan i första matchen.

Spelare som definitivt missar söndagsmötet är Tom Heaton, Wesley, Keinan Davis, John McGinn och Jed Steer. Spelare som definitivt hade varit bra att ha med i matchtruppen. Ezri Konsa och Danny Drinkwater har förmodligen läkt sina skador och Björn Engels finns med i truppen igen efter skada, sjukdom och petning.

Jag misstänker att Tottenham, även om bussbolagsdirektör José lägger upp taktiken, kommer att ha mycket boll och sätta tonen för matchen. Även om Hurricane saknas så finns det mycket kvalitet i de offensiva leden hos pojkarna från norra London och "the Villaboys from Aston" måste få till försvar och anfall prickfritt liksom lita till flera spelares individuella prestationer liksom tumme med Fru Fortuna.

I premiären orkade Villa hålla jämna steg en bra stund och det ska bli intressant att se om skillnaden är mindre, större eller om staus quo råder. Vårt tabelläge skulle te sig betydligt ljusare om minst en poäng kunde hämtas hem.

Pär "Coreopsis" Johansson2020-02-14 15:07:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa