Lagbanner
Villa Park, 2021-04-25 20:00

Aston Villa - WBA

Inför Aston Villa - West Bromwich Albion
Trezeguet är tyvärr långtidsskadad men vi hoppas ändå på måljubel från Villa-spelarna i derbyt.

Inför Aston Villa - West Bromwich Albion

Dagens match på Villa Park är ett möte mellan två av ligans 12 grundare och även om det inte är den allra största matchen för något av lagen är det icke desto mindre ett derby och det torde inte krävas någon extra motivation även om Aston Villa är klart för spel i Premier League även nästa säsong.

Bortsett från fotbollen på The Hawthorns har West Bromwich, inte att förväxla med Castle Bromwich, gett oss storheter som Ian Hill, KK Downing, Robert Plant, Paul Birch och Phil Lynott för att nämna några. Idag är pojkarna i WBA tillbaka i stan för att kämpa om livsnödvändiga poäng i kampen om överlevnad i Premier League.

Taltrastarna började säsongen med Slaven Bilic som manager men efter ett facit som inte gjorde ägarna tillräckligt nöjda fick han den berömda foten och Big Sam Allardyce fick den grannlaga uppgiften att åstadkomma en ”great escape”. Resultaten har varit lite blandade i skrivande stund har The Baggies nio poäng till säker mark med 18 pinnar att spela om. Det skulle såklart smaka stout med en trepoängare mot lokalrivalen inför fortsättningen.

På skadelistan för WBA återfinns Kieran Gibbs, Branislav Ivanovic och gamle Villa-favoriten Robert Snodgrass. I övrigt har Allardyce en kärnfrisk trupp att formera laget utifrån. I denna trupp återfinns bland andra Sam Johnstone och Callum Robinson och vi får se om släkten är värst eller Ridgewell…

Aston Villa saknar avstängde Matty Cash och skadade Jack Grealish, Morgan Sanson och Trezeguet. Däremot pratas det om att Wesley har en liten möjlighet att vara med i matchtruppen efter en lång skadeperiod. Kanske också att några av de mycket lovande ungdomarna får chansen ikväll.Personligen skulle jag gärna se Kaine Kesler som ersättare för Cash även om jag tror att det blir den högst kompetente Ahmed Elmohamady som får nådiga nicken från Dean Smith.

Formmässigt har Villa inte haft mycket att glädjas åt och givetvis har det mycket att göra med avsaknaden av Jack Grealish. De senaste rapporterna skvallrar om att det kan vara en bra bit kvar till comeback för Super-Jack och det är en välsignelse att säsongens första halva spelades i dur så vi inte behöver vara oroliga för något flås underifrån. Vi är väldigt beroende av Jack, en av ligans bästa spelare, precis som Tottenham lutar sig mot Harry Kane och Manchester United mot Bruno Fernandes t.ex. Plocka bort deras mål och assist så placerar sig de klubbarna en bit under mitten. Tottenham skulle ligga strax över nedflyttningsplats enligt en uträkning jag såg.

Klockan 20 svensk tid häller jag upp en formidabel Jack APA från Oppigårds och försöker kämpa in en derbyvinst. Oavsett matchutgång så klär jag mig som vanligt i Villa-färger till jobbet dagen efter match. Och många andra dagar också…

Pär "Coreopsis" Johansson2021-04-25 10:59:36
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa