Lagbanner
Villa Park, 2023-01-04 21:00

Aston Villa - Wolves

Inför Aston Villa - Wolverhampton Wanderers
Kommer Robin Olsen stoppa Emi Martinez från spel mot Wolves?

Inför Aston Villa - Wolverhampton Wanderers

För ca 15 år sedan så gav jag ett djurmöte i present åt min sambo. Hon tyckte/tycker verkligen om vargar. Själv var jag på den tiden hundrädd och ville först inte följa med in i ett varghägn. Men vad gör man inte för kärleken? Tydligen gick inte gränsen där och min fascination för varg har med tiden ökat. Tror knappast att det var just vargarna från Värmland som gjorde att jag blev frälst i Färjestad när kampen avgörs på isen.

Men om kärleken till just varg har visat sig starka vid ett par tillfällen så är onsdagen en av få dagar då jag verkligen gillar vargjakt. Kommer vargjakten att bli resultatlös eller kommer det att bli succé? Den stora som startat i dagarna i Sverige har jag svårt att uttala mig om, men den på Villa Park känns i alla fall som förutsättningarna finns för en bra jakt.

Villa kommer från en ganska lugn tillställning borta mot Tottenham. Lugn i den bemärkelsen att Tottenham inte skapade mycket alls under hela matchen. Med Villaögon så gjorde vi dom riktigt dåliga, med Tottenham ögon så gjorde deras insats oss bra. Sanningen? Som vanligt säkert mitt é mellan.

Nu lämnar vi dock Tottenham och välkomnar Wolves till vår hemmaborg. Ett bortalag som är under det farliga strecket. Ett bortalag som endast mäktat med 10 mål framåt. Vad får vi för vibbar av det? Ja möjligen att de kan få islossning mot oss, eller att Mings i lugn och ro kan "tugga" sig igenom 90 minuter.

Med en ny tränare (igen) så känns det väl denna gång helt rätt, eller hur? Varit i England förut? Check på den. Kan hantera stora matcher? Check på den. Lyckats med klubblag förut? Skojar du?

Vad har Emery gjort då som har gjort Villa bättre? Ingjutit mod? Ändrat lite i uppställningarna? Gett större förtroende till vissa spelare? Lite av allt kanske man kan säga.

Vi börjar bakifrån. Martinez i mål och där har inte Emery gjort något speciellt. Robin är en bra backup. Allt prat om att vi måste byta ut Robin för att han är för dålig, är bara löjligt. Får däremot inte Martinez stå denna match så börjar jag nog ana lite oroande ugglor i mossen. Men jag tror att Martinez får stå nu igen.

I backlinjen har Young fått tagit över Cash startplats och jag tror att han kommer att fortsätta där. Lika gjutet är att Mings och Konsa bildar mittlås. Digne kommer att starta på vänsterbacken, men där tror jag snart att vi kommer att få se en rotation. Han har inte varit så stabil tycker jag och passningsspelet är ibland oerhört svagt. Dags för Augustinsson att börja värma upp.

På mittfältet kommer Luiz att spela (svag även sist tycker jag; bäst på planen enligt Sky)... Kamara som var bäst enligt mig ska självklart spela varje minut. Buendia är även han en spelare som har fått förtroende av Emery (ÄNTLIGEN) och jag tycker han oftast visar att han är värd det. Gjuten även mot vargarna. Tycker även att McGinn har kommit in i spelet mycket bättre när han utgår från höger.

Bailey hade knappast sin bästa match sist, men jag tror att Emery vill hamra in honom i start 11:an. Just därför kommer han att få spela från start igen och längst fram kommer Watkins självklart att husera. Visst kan vi ibland kräva mer mål av honom, men jäklar vad bra han är. Skapar, springer, jobbar för laget och för sig själv hela tiden. Vi har alla verktyg att komma högt med denna start 11:a och då väntar vi fortfarande på att Coutinho ska vakna till liv igen.

Denna match förväntas vi att föra matchen mer än ex. sist mot Tottenham och jag tror att vi kommer att lösa detta bra. Detta kan bli en nyckelmatch för resten av säsongen. Lyckas vi vinna denna match och få lite momentum så kan denna säsong plötsligt sluta i dur i stället för i moll.

Hoppas och tror att vi kommer att vinna matchen klart och gästerna får en tung hemresa (dock kort).

3-0 Watkins x2 och Ings kommer in och stänger matchen.

Ronnie "Rooster" Edvardsson2023-01-04 08:01:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa