Lagbanner
Inför Aston Villa – Wolves
Samatta såg pigg ut senast. Lossnar det i derbyt?

Inför Aston Villa – Wolves

Två poäng på tre matcher sedan omstarten för hemmalaget. Nu väntar ett glödhett derby där båda lagen har mycket att spela för.

Sedan omstarten av ligan har Villa i mina ögon haft ett bättre försvarsspel kollektivt sätt än förut. Tänker då främst på antalet insläppta mål samt att antalet målchanser blivit mindre. Ska dock säga att det finns mer att önska utav våra spelare för att vi ska börja ta trepoängare. Game on!
 
Bortalaget har under flera års tid haft en spel-ide där de med ett precist passningsspel och finess samt bra tempo i omställningarna hotat de flesta lagen i ligan. Man har flertalet kvalitetsspelare i laget som kan avgöra matcher med bland annat den gamla villabekantingen Adama Traore som med en otrolig snabbhet och styrka blir en spelare att se upp lite extra med. Här får Targett en tuff match.
 
För hemmalagets del gäller det att fortsätta plocka poäng och fortsätta på inslagen väg där defensiven förbättrats avsevärt. För att göra detta måste vi få igång kreativiteten och beslutsamheten i och runt motståndarnas straffområde. Här blir Grealish viktig. I förra matchen avslutade vi med två anfallare och en mer rak 4-4-2 uppställning med offensiva ytterbackar. Vi fick ett bättre tryck och skapade mer målchanser. Vågar DS satsa på två anfallare från start?
 
Själv tror jag att tränarteamet mönstrar en liknande startelva som senast. Jag tror och hoppas på seger och att det lossnar för våra offensiva spelare. UTV!
 
Vid pennan,
Christian Zivlak

Christian Zivlak2020-06-26 09:12:53
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa