Lagbanner
Villa Park, 2023-11-09 21:00

Aston Villa - AZ

Inför AZ Alkmaar - Aston Villa
Jublande Villa-spelare i Conference League har vi inget emot.

Inför AZ Alkmaar - Aston Villa

Alkmaar Zaanstreek tar emot Aston Villa i tredje omgången av gruppspelet av Conference League och det är inte helt lätt att förutsäga varken resultat eller startelvor. Vem ska ta kommandot i gruppen?

Efter en neslig förlust i Polen och en så oerhört skön slutsekundsseger på Villa Park så parkerar alla fyra lagen i gruppen på både samma poäng och målskillnad. Nu är det dags för bortamöte i Holland mot Ron Vlaars AZ Alkmaar. 

Detta AZ som innehåller Englandsbekantingarna Bruno Martins Indi och Jordy Clasie har startat Eredivisie på ett mycket imponerande sätt och är efter nio omgångar obesegrade i ligan och parkerade på en respektabel andraplats efter PSV Eindhoven. Man har inte vunnit ligan sedan 2008/2009 men en andraplats efter West Ham i fjolårets Conference League skvallrar om att detta är ett lag att räkna med även i år.

Mina oerhört begränsade färdigheter i nederländska och flamländska ger vid handen att Pascal Jensen och hans stab har i stort sett fullt manskap att laborera med i mötet mot Villa. Hur tänker man då med att rotera laget med tanke på att man har häng på toppen i ligan? Ja, det vet nog inte ens Wilhelm II.

Aston Villas hemmafacit glimmar bara finare och finare. På bortaplan har man dock visat sig lite mer mänskliga men det kanske är dags att låta AZ betala för gammal ost när man söker sig tillbaka till winning ways efter förlusten i Warzawa. 

På skadelistan finns sedan tidigare Mings, Moreno, Buendia och Ramsey. Hur mycket ska Sir Unai blanda om i laget efter att vilandet av spelare inte direkt har kunnats beskrivas som några succéer? Ska några ynglingar få chansen? Ska Ovillige Olsen få spela? Med tanke på söndagens motstånd, utan att "disrespect" hattmakarna, så kanske det är där som roteringen ska göras. 

18.45 svensk tid drar drabbningen igång på AFAS Stadion och Viaplay sänder.
 

Pär "Coreopsis" Johansson2023-10-25 19:24:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa