Lagbanner

-

Inför Bournemouth - Aston Villa

Inför Bournemouth - Aston Villa

Efter en otrolig härlig seger i veckan mot Leicester som gav en plats i finalen på Wembley så är det åter dags för serielunk igen. Frågan är om Aston Villa kan rida på framgångsvågen eller blir det ett bakslag? Bournemouth borta och därmed ”Return of the king” (Mings) blir en match av finalkaraktär då lagen placeras på var sin sida av strecket.

Bournemouth
Eddie Howes manskap är inne i ett väldigt kritiskt och negativt skede med 10 förluster på de 13 senaste matcherna. Lite underligt då Bournemouth har ett relativt starkt lag på pappret. För tillfället är det fullt upp i sjukstugan och några viktiga spelare är inte tillgängliga eller osäkra inför lördagens match. Bästa målskytt för hemmalaget är precis som i Villa en mittfältare, Harry Wilson med 7 mål så långt.

Aston Villa
Förra mötet mot Bournemouth var ingen rolig historia, förlust med 2-1 trots att Villa var det bättre laget matchen igenom. Men där bjöd Heaton på en straff i första minuten och 10 minuter senare stog det 0-2. Närmare än en sagolik kvittering av Luiz blev det inte. Revansch tack. Efter veckans segermatch så kan man hoppas att det sprider sig ett självförtroende i laget och kunna ta med sig framåt i kommande matcher. Det är jämt i tabellen och ett par segrar kan innebär flera placeringar. Trots några skador på givna startspelare så ser konkurrensen tuff ut på flera positioner så det är inte helt enkelt att lista ut en startelva. Börjar vi framåt så efter flera matcher helt utan forward så finns det nu två att välja på (med reservation för en ”late deadline” värvning). På mittfältet har både Luiz och Nakamba spelat upp sig rejält. Drinkwater får verkligen kämpa för att peta någon av dem. Den så pålitlige Hourihane blir rejält akterseglad. Samt att Trezeguet sätter press på El Ghazi. Jack är super-Jack och untouchable. I backlinjen ser de 5 (3) väldigt stabila ut. Till sist har det nu visat sig att i Heatons frånvaro så finns det ändå två pålitliga ”reserver”. Dean Smith med sin stab har nu en delikat uppgift att plocka ut ett slagkraftigt lag.

Summering
Ett viktigt möte och laget skulle jag tro att det blir det samma som veckomatchen fast byte av målvakt. Mitt tips blir att Villa tar revansch och vinner med 2-1. Samatta och El Ghazi sätter jag som målskyttar. Matchen går klockan 16 på lördag. UTV!

Robert Larsson2020-01-31 16:16:07
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa