Lagbanner
Inför Brighton-Aston Villa

Inför Brighton-Aston Villa

Brighton är revanschsugna. Aston Villa är laddade. På sydkusten spelas i morgon en mycket viktig match för båda lagen!

Aston Villa reser till sydkusten för möte med Brighton. Det är en viktig match som absolut inte får förloras, för då kan Villa tappa mark mot många av de lag som ändå finns inom räckhåll.
Det är januari och transferfönstret är öppet. Med tanke på flera tunga skador som McGinn, Heaton och Wesley, så är det såklart läge att förstärka eller åtminstone hämta in en spelare i varje lagdel. Hittills har Drinkwater joinat, och nu senast målvakten Pepe Reina, vilket är en mycket intressant värvning. Troligtvis står han i mål i morgon även om Örjan Nyland har gjort det väldigt bra det senaste, trots 1-6 mot City. det var inte hans fel att målen trillade in, det kan vi konstatera.
27-årige Samatta, från Tanzania, genomgår enligt uppgift läkarundersökning idag och kommer troligen bli Villas nästa nyförvärv. Högst osannolikt att han spelar i morgon dock. Han har tillhört Genk i den belgiska ligan sedan 2016 och från Belgien har vi haft fina värvningar förr. På de 45 senaste matcherna för den klubben har han gjort 27 mål, det är ett mycket bra facit.
Nåväl, nu är det Brighton vi ska ta oss an. Den forne Östersundstränaren Graham Potter leder laget och han och truppen är säkerligen rejält revanschsugna efter den “snöpliga” förlusten på Villa Park där de tog ledningen och sedan tappade i och med att Targett gjorde 2-1 för Villa i den 95:e minuten. Själv minns jag bara ett glädjefnatt från den minuten.
Mat Ryan är målvakt i Brighton och den australiensiske keepern gjorde en storartad insats senast när han gick ut med att donera pengar till det av skogsbränder hårt drabbade Australien. För varje räddning målvakterna i PL gjorde skulle han donera 500 australiska dollar, vilket till slut gav en summa på ca 15 000 pund. Här bidrog Nyland med fem räddningar, lika många som Ryan.
Varken Villa eller Brighton är i någon storform, så det är svårt att sia om hur det här kommer att sluta. Under december och januari har Brighton spelat fem hemmamatcher och bara vunnit en, mot Bournemouth. Låt oss hoppas att det stannar på en vinst efter i morgon.
Plats: Falmer Stadium
Tid: 16:00 svensk tid

TV: Hittar tyvärr inte någon kanal som sänder matchen.Odds:
Svenska Spel. 1.62 - 4.45 - 5.15
W88: 1.62 - 4.30 - 4.85

Benny Johansson, Trollhättan2020-01-17 10:21:45
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa