Lagbanner
Turf Moor, 2021-01-27 19:00

Burnley - Aston Villa

Inför Burnley - Aston Villa
Vi hoppas på liknande scener mot Burnley.

Inför Burnley - Aston Villa

Dags för möte med våra likasinnade då det gäller färger på tröjorna. Men som vi alla vet så finns det bara ett original. Förra säsongens motsvarande möte resulterade i en sällsynt men däremot kostsam vinst. I samma match blev Heaton och Wesley långtidsskadade. Så vi hoppas på en repris men utan skador i detta möte.

Burnley
Under ledning av Sean Dyche spelar Burnley en disciplinerad fotboll. Med små medel och egentligen utan någon riktig stjärnglans i laget så visar de att en hårt arbetande enhet kan bli en svår nöt för samtliga lag i ligan. Senast slog de Liverpool på Anfield med matchens enda mål och bröt därmed de rödas gigantiska förlustfria svit på hemmaplan. Mycket stark. Men det stora bekymret för laget är målfabrikationen, endast 10 gjorda på sina 19 matcher och placerar sig Burnley först på 15:e plats och tvingas kika över axeln för Fulham som klättrar uppåt.
Burnley har ett säkert mittlås (Mee och Tarkowski) framför en av ligans bästa målvakter Nick Pope. Denna trio är en mycket bidragande orsak till att Burnley sällan släpper in mer än ett mål i matcher. Detta fick Aston Villa erfara i hemmamötet där vi inte lyckades slå hål på motståndarna trots en uppsjö av chanser. Värt att nämna är att två spelare som var starkt kritiserade i Villa lirar regelbundet i hemmalaget nämligen Matthew Lowton och kaptenen Ashley Westwood.

Aston Villa
Äntligen kom då en seger efter lång tid med svåra matcher, otur med domslut och Corona. En välförtjänt vinst mot ett svagt Newcastle där Villaspelarna gick andra halvlek bitvis på halvfart då den inte behövdes mer. Watkins var tillbaka som målskytt och ännu en nolla kunde Martinez lägga till sin fina säsong. Till matchen mot Burnley återkommer McGinn och förväntas gå direkt in i startelvan. Tillbaka är även Dean Smith efter sin ”avstängning”. Som kuriosa så ändrades tolkningen av offside-regeln idag. Det var väl för väl att stora Manchester City kunde dra nytta av den luckan innan den täpptes igen (obs. ironi). Klart är att Wesley inte är spelklar ännu samt att Hause dras med en fotskada och saknas därför. Enligt preliminära och rykande färska rykten är dock ett nyförvärv på väg mot Birmingham i skrivande stund. Mittfältaren Morgan Sanson från Marseille är den senaste i satsningen mot toppen.
I vanlig ordning tror jag inte Dean Smith gör några förändringar om han inte blir tvingad pga. skada/sjukdom. Så det lär bli ett väntat lag. Vi förväntar oss att målvakt med försvar fortsätter med samma klass som tidigare. Framåt har vi mer att vänta från Barkley. Efter lång frånvaro så hoppas jag några matcher har fått honom i rätt slag.

Matchen
Matchen går klockan 19:00 på onsdag och visas på Viasat/Viaplay. UTV!
 

Robert Larsson2021-01-26 18:35:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa