Lagbanner
Stamford Bridge, 2024-01-26 20:45

Chelsea - Aston Villa

Inför Chelsea - Aston Villa
Är den nyblivne pappan Boubacar Kamara med i truppen mot Chelsea?

Inför Chelsea - Aston Villa

Genom en sen fullträff av Matty Cash på Riverside besegrades Middlesbrough och äntligen är vi vidare till Fa-cupens fjärderunda efter många års ökenvandring. Nu är det dags för en tuff uppgift igen när vi styr kosan söderut mot Stamford Bridge.

Det är väl ingen som tar Mauricio Pochettino på allvar när han efter senaste matchen säger att ”we have built a team from nearly zero” men faktum kvarstår att Chelsea har fått luft under vingarna under senare tid och det blir ingen lätt uppgift att ta sig förbi Todd Boehlys shoppingprojekt.

Med den kvalité som finns i truppen så borde de kunna gå långt i cupen men då ska de ta sig förbi Aston Villa först. På skadelistan hos hemmalaget finns bland annat Reece James, Wesley Fofana, Marc Cuccarella och Romeo Lavia medan Nicholas Jackson är i väg på afrikanska mästerskapen. Tveksamma startande är Christopher Nkunku, Malo Gusto och Trevor Chalobah.

Tyvärr för Villas del fick Chelsea en lite för lätt match i ligacupsemifinalen mot Middlesbrough och behövde inte ta ut sig nämnvärt. Frågan är ändå hur Pochettino tänker kring en eventuell rotation av laget med tanke på mötet med Liverpool i ligan på onsdag.

I Aston Villas sjukstuga hittar vi Emi Buendia, Tyrone Mings, Jacob Ramsey, Lucas Digne, Pau Torres och den av Chelsearykten omsusade Jhon Duran. Lägg där till att Bertrand Traore spelar och målar för sitt Burkina Faso i Elfenbenskusten. Ny i truppen är Kaine Kesler-Hayden som kallats hem från sitt lån i Plymouth Argyle och jag tolkar Unai Emerys uttalande från presskonferensen som om han ska vara med och fightas om en plats i laget framöver.

Hur tänker då Mister Unai gällande cupen med tanke på en hel del skador och match redan på tisdag igen? Han uttalar sig inför matchen om FA-cupens fina historia, titlar i stort och att just en buckla i världens äldsta ännu pågående fotbollstävling är en väg ut i Europa. Jag tror på viss rotation men ändå ett starkt lag i startelvan speciellt med tanke på den på förhand mycket tuffa motståndaren.

Matchen sänds på Viaplay 20.45.
 

 

Pär "Coreopsis" Johansson2024-01-25 17:50:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa