Lagbanner
Stamford Bridge, 2020-12-28 18:30

Chelsea - Aston Villa

Inför Chelsea FC - Aston Villa
Fotboll är ett lagspel och vi hoppas att sammanhållningen i truppen kan ge fler poäng.

Inför Chelsea FC - Aston Villa

Aston Villa ligger på platsen över Chelsea i tabellen och vi ser fram emot en tuff match i Fulham.

När Harold Godwinson besegrade Harald Hårdråde vid Stamford Bridge 1066 skedde det strax utanför York. Premier League-matchen vi här ska dryfta utspelas vid en annan bro över ett sandigt vadställe i London. Härmed byter vi Hastings och lustigt fokus till en toppmatch i engelska högstaligan.

Chelsea FC är en i sammanhanget tämligen färsk klubb. Vid grundandet 1905 flyttade man också in på Stamford Bridge, ett verk av den kände arkitekten Archibald Leitch. Samme Leitch ligger också bakom Villa Park, en ännu vackrare arena, och de flesta av de klassiska arenorna av betydelse i England. Efter att ha fört en tämligen modest tillvaro med både viktiga titlar och mörka perioder på fotbollens "skuggsida" kom den ryske mogulen Roman Abramovich in som ägare och därefter har Chelseas slagkraft varit stor och flera stora titlar har vunnits.

I nuläget är det den gamle storspelaren Frank Lampard (West Ham, Chelsea, Manchester City) som är manager. Sedan 2019 har han styrt skutan och inför matchen mot Aston Villa ligger man på sjunde plats, på samma poäng som motståndarna och med två matcher mer spelade. Resultaten har varit lite blandade Lamps har väl inte riktigt fått sina nya storförvärv att klicka fullt ut. 

Ziyech verkar vara skadad och det finns också frågetecken för Chillwell och James även om de båda spelade i debaclet mot Arsenal.

Claret and Blue skapar flest chanser i ligan och utvisningen på Tyrone Mings påverkade varken försvarspelet eller det frejdiga anfallsspelet när vi i princip spelade ut Crystal Palace med 10 man. Vi höll årets åttonde (!) nolla och skapade mängder av chanser och visst måste Ollie Watkins få göra ett mål nu?

För Aston Villa saknas Tyrone Mings pga avstängning och Wesley och Trezeguet som är skadade. Dessutom får inte Ross Barkley spela eftersom han är utlånad från Chelsea.

 

Pär "Coreopsis" Johansson2020-12-27 18:33:48
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa