Lagbanner
Selhurst Park, 2021-11-27 16:00

Crystal Palace - Aston Villa

Inför Crystal Palace - Aston Villa
Ska Steven Gerrard få applådera Villas spel idag också?

Inför Crystal Palace - Aston Villa

Två relativt skadefria lag kommer på lördagen att mötas på Selhurst Park. Kommer den eventuella effekten av tränarbytet att ge mer poäng i vår ganska skrala poängkista, eller ska Vieras mannar sätta stopp på de nya framtidsförhoppningar som har kommit till Villa Park?

Om någon hade sagt att efter 12 omgångar så skulle platserna för dessa lag vara 10 och 15 så hade nog ingen höjt på ögonbrynen. Möjligen kanske att Villa skulle ligga högre än en 10:e plats. Nu är det dock inte Villa som har den högre placeringen utan det är Vieras mannar. En del att tacka för det tillägnas Benteke. ”Våran” Benteke snyft snyft……. 4 mål på honom hittills och fler lär det väl bli? Men vi har också målskyttar som börjar röra på sig. Tyrone Mings målskytt senast och han kommer säkert att göra ett till det närmaste året…

Watkins mål sist..Så oerhört snyggt, så oerhört viktigt, och väldigt okomplicerat. Nästa mindre okomplicerat än Sveriges Riksdag.

Hur ser skadeläget ut hos våra hjältar? Till min stora glädje såg jag att Trez börjat träna igen och skulle få minuter i U23 framöver. Traore är borta på lite mer diffusa grunder (kanske bara att jag inte är så påläst).

Luiz däremot är tillgänglig för spel och det tycker jag känns oerhört bra. För en gång skull så önskar jag att jag inte är i Gerrards skor. Jag vill ha med McGinn, Ramsey, Luiz, A. Young, Bailey, och Watkiins samtidigt. Går det? Kanske gå tillbaka till att bara spela med en forward? Låta A.Young spela ytter? Gå in i stället för Targett?

Inhoppet sist smakade precis som det gör efter första skinkmackan med stark senap. Man vill ha mer direkt och jag vill se mer av Young, men även av köttbullar och sill…..

Ni ser att jag inte har några svar alls…. Kan det bero på tidsomställningen från Gamla Ullevi i torsdags och minimalt med sömn därefter? Svar hade däremot Lina Hurtig och känslan är att Watkins kommer att ha lika många svar både i helgen och i resten av säsongen.

Innan säsongen hade många säkert sett det som ett stort misslyckande om vi inte åkte hem med 3 poäng, men jag vet inte om den besvikelsen är lika stark idag (om det skulle ske).. Jag är lite lätt besviken om det blir 1-1, men efter en kopp kaffe i lugn och ro, så kanske man är oerhört nöjd med 1 poäng.

1-1 blir alltså ett försiktigt tips, med Watkins som målskytt..

Ronnie "Rooster" Edvardsson2021-11-27 09:53:31
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa