Lagbanner
2020-01-04 16:00

Fulham - Aston Villa

Inför Fulham- Aston Villa

Inför Fulham- Aston Villa

Det är dags för tredje omgången i FA cupen. För Aston Villas del blir det en tur till London och Fulham som är värd för matchen. Aston Villa har ett väldigt dåligt record just i London oavsett motstånd så detta lär inte bli en enkel match. Men det är andra faktorer som spelar en mer avgörande roll här än historia, nämligen skadeläget. Ett totalmörker men det är nu som andra spelare måste visa upp sig för att ta en möjlig ordinarie plats.

Fulham
Fulham var laget som slog Aston Villa i finalen för ett och ett halvt år sedan och tog steget upp i Premier League. Efter en ganska stor satsning blev det ändå direkt nedflyttning med ganska bred marginal. Nu återfinns Fulham på en 5:e plats i Championship och ser ut att kunna fajtas om platserna för att ta steget upp igen. Att det går bra denna säsong är mycket tack vare skytteligaledaren i Championship Mitrovic som har smällt in 18 mål så långt.
Tränare sedan snart ett år tillbaka är den väl meriterade Premier League-spelaren Scott Parker. Om hans filosofi som spelare förs över till hans adepter så lär detta bli en fysiskt tuff match då Parker var väl brysk på planen emellanåt. Kuriosa om Parker är att han är gift med en syster till en av spelarna i Fulham (Harry Arter). Blir nog en del fotbollssnack på familjemiddagarna misstänker jag.
I Fulham hittar vi också en f.d. Villa-spelare i Josh Onomah som hittat en ny klubb att utvecklas i. Får inte hoppas att matchrapporten innehåller begreppet ”släkten är värst”.

Aston Villa
Aston Villa tog en dyrköpt seger mot Burnley minst sagt. Både Wesley och Heaton är borta för resten av säsongen. Lägg där till Steer, McGinn, Targett så ser det mörkt ut nu när det är väldigt många matcher närmsta tiden. En liten ljusglimt är att januarifönstret har öppnat vilket kan ge välbehövliga tillskott, framförallt framåt och bakåt i laget. Det tvingar tyvärr Aston Villa till en ny strategi som de inte hade tänkt sig.
Matchen mot Fulham är alltså FA cupens 3:e omgång. I denna omgång gäller omspel om det är kryss efter 90 minuter. I senaste matchen satsade Dean Smith på en trebackslinje vilket såg ut att fungera väldigt bra direkt. Jag har dock lite misstankar om att detta val var pga. att få in tre nickstarka spelare mot ett Burnley som är erkänt duktiga i offensivt luftrum.

Till matchen så lär det vilas en hel del spelare till kommande matcher. Det betyder med all säkerhet att vi får se bland annat Chester, Elmo, Kodjia, Lansbury och Jota. Alla är spelare som väl hävdar sig i Championship och jag ser inte alls det som något svagt lag. Sedan hoppas jag få in någon från U23 som Jacob Ramsey och Easah Suliman.

Summering
Med tanke på läget i serien och skadorna så skulle jag inte bli jättebesviken vid förlust, men helt klart har vi ett reservbetonat lag som kan hålla jämna steg med Fulham. Sedan vet jag inte hur Fulham resonerar då fokus måste ligga på att gå upp och om det finns småskador på en del spelare vilas säkert en del också där.
Ett önsketänkande så ser jag Hourihane som planens gigant med 1 mål och 1 assist. Villa vinner med 2-1. UTV!

Robert Larsson2020-01-03 14:45:50
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa