Lagbanner
Portman Road Stadium, 2024-09-29 15:00

Ipswich - Aston Villa

Inför Ipswich Town - Aston Villa
Två spelare som gärna får ha en bra eftermiddag är Youri Tielemans och Leon Bailey.

Inför Ipswich Town - Aston Villa

Inför Premier League-matchen mellan Ipswich Town och Aston Villa är det en spännande uppgörelse mellan två klubbar med olika ambitioner för säsongen. Ipswich, som i år tagit sig upp till Premier League, siktar på att etablera sig i den högsta divisionen, medan Aston Villa har etablerat sig som ett starkt lag i toppen med ambitioner att vara kvar där.

Ipswich
Ipswich är en historisk klubb med stolta anor, men de har varit frånvarande från Premier League under flera år innan de nyligen tog sig tillbaka. Deras största framgångar ligger längre bak i tiden, som när de vann ligan 1961–62 och UEFA-cupen 1980–81. Den nuvarande tränaren, Kieran McKenna, har fått mycket beröm för att bygga ett lag som spelar en attraktiv fotboll, baserat på press och snabba omställningar.
Ipswich har påbörjat säsongen mot några riktigt starka lag och har inte fått med sig så många poäng trots att spelet varit stabilt och bra. Så trots en 17:e plats och tre poäng så långt kan vara lite missvisande men å andra sidan är det poäng som räknas och inget annat. Hemmalaget har sannerligen inte legat på latsidan då det gäller förstärkningar under 2024. Det har spenderats ganska rejält för att vara en nykomling och då inga försäljningar har gjorts så ligger Ipswich i toppen av net spending-ligan av Premier League lagen.
Ett av de största namnen som hämtats in (lån) är Kalvin Phillips, men vi hittar också den talangfulle Liam Delap från manchester Citys akademi. Vidare kan vi också notera att den finns en svensk, Jens Cajuste som är på lån från Napoli. Av lite Villa-intresse ser vi att i truppen finns Axel Tuanzebe

Aston Villa
Aston Villa fortsätter med två trender som både är bra och mindre bra. Vinner matcher är naturligtvis en bra trend men att aldrig hålla nollan är inte alls en bra trend. Att hela tiden behöva göra mer än ett mål för att vinna matcher är en försvårande omständighet som vi gärna vill vara utan. Det är knappast mannen längs bak som är problemet utan det är det gemensamma försvarsspelet som inte riktigt är som ett oljat urverk ännu. 
Till matchen är det klart att kapten McGinn saknas och med stor sannolikhet även Matty Cash. Osäkra kort och sena tester på Carlos och Philogene. Glädjande nyheter är att både Mings och Kamara tränar för fullt med laget men är inte aktuella för spel i liga eller cup ännu, möjligen efter landslagsuppehållet om ett par veckor. Det ryktas även att Robin Olsen tränar med laget.
En klurig match på den brittiska östkusten. Även om Aston Villa är klara favoriter så vet alla fans att nykomlingar inte alltid faller i smaken och dessutom på bortaplan. Med tanke på den viktiga CL-matchen mot Bayern München är redan på onsdag så kanske vi ser någon form av rotation i söndagens match. Eller så blir det tidigare byten än ”normalt” för att spara energi, men det beror väldigt mycket på hur matchen utvecklas.

Matchen
Matchen spelas klockan 15:00 på söndag och visas på Viasat/Viaplay. UTV! 
 

Robert Larsson2024-09-28 14:15:38
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa