Lagbanner
Villa Park, 2021-02-06 13:30

Aston Villa - Arsenal

Inför Lions-Gunners

Inför Lions-Gunners

En denna säsong hårt kritiserad Mikel Arteta kommer med sitt minst lika kritiserade Arsenal till Villa Park imorgon dag för att försöka sno åt sig tre poäng samt revansch för debaclet på Emirates i höstas. Frågan ställs då: kommer Gunners med salvor likt en väloljad Haubits eller möter vi en party cracker som säger pfft?


Vi ska dock ha i åtanke att Arsenal bara förlorat en match i ligan denna sidan nyår och detta nu senast mot Wolves. En kostsam historia som inte enbart var 3 tappade pinnar utan dessutom utvisningar på Leno och Luiz. Detta är självklart en stor fördel för Villa då de får ställa om rätt ordentligt bakåt. Ser man på andra sidan planen och tittar på Gunners respektingivande anfall så kan ju Aubameyang och Lacazette ställa till det rejält för samtliga försvar i PL. Sedan har de ju dessutom mycket kompetens i spelare som Pepe och Saka som är giftiga. Frågan är hur Arteta ställer upp?

Själv har jag missat oroväckande många matcher i år men visst verkar vissa av våra grabbar vara en bit ifrån formen. Byten (glödhett ämne nuförtiden) samt rotation är något att föredra i alla lag men Villa känns lite tunna där i mitt tycke. Speciellt när vi haft bekräftat Covid-19 i truppen och tveksamhet i form och kondition hos drabbade spelare så är vetskapen om detta nog instängd bakom grindarna på Bodymoor Heath. Vidare verkar Wesley ha långt kvar till återkomst och Hause är borta 4-6 veckor till. Detta och att tyvärr flera spelare underpresterat en del på sistone ger nog Deano huvudbry.

Hyllningar då? Finns massor. Hela backlinjen till exempel. Min egen favorit Konsa som sällan gör någon ledsen, slitvargen Cash, utvecklingen på Targett som gått från medelmåtta till en av våra bästa denna säsong. Och så har vi Mings. Visst, jag kan tycka han känns lite loj ibland men vilken general och ledare han är ändå. Bristen på ledare i laget är att anmärka på ibland och då behövs han mer än någonsin. Längst bak har vi Martinez som enligt uppgift gjort några riktiga Rembrants men som fortfarande är säsongens värvning. 

Till sist vill jag framhäva Ollies oerhörda slit och välförtjänta utdelning genom ett par baljor efter en tung period samt att kommentar om captain Jack är överflödig.
Laguppställningen blir svår att tycka till om då Dean förhoppningsvis har bättre koll på grabbarnas dagsform än vad jag har. Vågar man dra till med något tips då? Visst känner jag doften av oavgjort men visst hoppas vi på vinst!

Fan vad jag saknar att stå på Holte End nu...

 

Christian Samuelsson2021-02-05 14:25:02
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa