Lagbanner
2020-07-05 17:30

Liverpool - Aston Villa

Inför Liverpool - Aston Villa

Inför Liverpool - Aston Villa

Normalt sett är detta säsongens absolut svåraste match. Men nu är ingenting normalt och det inger helt plötsligt en glimt av ljus för Aston Villas del som är i stort behov av poäng. Men verkligheten är ändå toppen mot botten och det brukar normalt sluta på samma sätt, men det var just normalt…

Liverpool
Mästare i kavaj och nu är det dags för första matchen på Anfield då laget skulle få ta emot publikens uppskattning och hyllning. Men tråkigt nog (det tycker jag faktiskt) blir det inför tomma läktare och det tar verkligen udden ur den efterlängtade och välförtjänta ligatiteln.
Till matchen då. Liverpool kommer med en ovanlig förlust i veckomatchen, 4-0 mot Manchester City. Jag kan inte annat tro att det var en reaktion på lite hårt firande hos spelarna och att fokuseringen inte behövde vara på topp när allt är klart. Eftersom Liverpool är utslagna i kvarvarande cuper och nu säkrat ligasegern så har de inget att egentligen spela för. Det kanske kan smyga in en liten känsla av icke-fokus på kvarvarande matcher i ligan? Med detta i tanken så är det svårt att veta hur Liverpool kommer att ställa upp i matchen. Får bänkspelare chansen? Passar de på att matcha in lite ungdomsspelare? Det är frågor som endast Klopp vet svaret på. Det blir inte mer analys av hemmalaget än så då omständigheterna verkligen är dunkla att sia om. 

Aston Villa
Läget är verkligen utsatt inför matchen. Under strecket för nedgradering och en på förhand tuff match. Samtidigt som den egna formen inte visar mycket att hurra över så finns det faktiskt inte mycket alls som pekar på att Aston Villa skulle åka från Anfield med någonting annat än ett förnedrande nederlag. Men nu är världen lite upp och ner, det normala kan bli onormalt och vice versa. Optimisten i mig ger inte upp och visst kan Villa ta med sig poäng hem till Birmingham.
Efter det långa uppehållet har Villa lyckats täta till bakåt en hel del. Nyland har sluppit bombarderas av farligheter som det tidigare var frågan om. Men detta har också fått effekt framåt där anfallsspelet långa stunder är obefintligt. Villa har inte fått igång någon av sina bästa offensiva pjäser och det är synd då vi resultatmässigt varit bra med och några enstaka mål i rätt matcher hade fått oss på säkrare mark. Där ligger min positiva tro för att Villa klarar att vara kvar i PL, vi får igång Grealish, McGinn, Samatta, El Ghazi, Hourihane så ramlar några bollar in.
Senast match fick Targett utgå med skada och blir borta ett tag. Taylor ersätter rakt av. I övrigt blir det förmodligen inte stora förändringar av vad vi sett av de senaste matcherna.

Matchen
Förmodad matchbild är ett lågt Aston Villa och ett stort bollinnehav från Liverpool. Återstår att se hur motiverade Liverpool är hålla högt tempo och sätta ständig press. Man kan hoppas på att luften lite gått ur mästarna.

Robert (robstar) Larsson2020-07-03 16:31:16
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa