Lagbanner

Inför Liverpool-Aston Villa

Om vi litar på Gerrard och grabbarna kommer vi att få se ett Aston Villa på tå från start i morgon. Det är dags att anta utmaningen Liverpool på Anfield.

Det är dags för Villa Boys from Aston att ta sig an säsongens helt klart svåraste uppgift, Liverpool borta.
Det är Klopp mot Gerrard.
Det är Liverpool mot Villa.
Det är möjligt eller omöjligt?

Ingen tvekan är det om att Steven Gerrard kommer få ett varmt välkomnande i morgon på Anfield Road, men hans lojalitet inför matchen är det ingen som ifrågasätter, hoppas jag. Gerrard kommer självklart att gå för tre poäng.
“Jag har fått möjligheten att åka tillbaka och tävla mot ett bra lag med en bra manager med möjlighet att vinna matchen. Det är mitt hela fokus!”

Under fredagens presskonferens nämner han att både Bailey och Traore definitivt är borta från spel. En öppning lämnas också för att Morgan Sanson är tillbaka i full träning inför matchen.

Liverpool kommer med sex raka vinster sedan förlusten mot West Ham i början av november. Då är segrarna i Champions League mot Porto och Milan inräknade. Hur ska Villa kunna matcha detta?

“Vi har lärt oss att vi är som bäst när vi är på tå, att våra motståndare känner oss där och att vi är aggressiva med kontroll. Blir vi passiva, på vilket område som helst på planen, så blir vi snabbt straffade.” säger Gerrard.

Både mot Leicester och Manchester City var det en del passivitet under första halvlekarna. Kommer vi få se ett aggressivt Villa från start borta på Anfield i morgon? Vi kan alltid hoppas, men det blir en rejäl utmaning.
Dessutom har Liverpool en Salah i högform och har nu gjort poäng 13 matcher i rad, vilket han är näst bäst med i Premier Leagues historia. Bara Vardy i Leicester med sina 15 matcher är bättre. Vi får helt enkelt se till att Vardy förblir ensam på den tronen! Något som faktiskt talar för det är att Aston Villa inte släpper in många mål, ett i snitt per match de senaste fem omgångarna mot nästan två i snitt de första tio omgångarna.

Jag tror på följande 11 i morgon:
Martinez
Cash, Konsa, Mings, Young
McGinn, Nakamba, Douglas Luiz
Ramsey, Buendia
Watkins

Den sedvanliga statistiken head-to-head från min sida kommer här:
Antal spelade matcher: 197
Villa-segrar: 59
Oavgjorda: 40
Liverpool-segrar: 98

Den första matchen spelades 1894 på Anfield inför 20 000 åskådare. Då vann Aston Villa med 2-1 mot Liverpool som för övrigt hade tio skottar och en engelsman i startelvan. Liverpool fick vänta i nio möten och fyra år innan de kunde besegra Villa för första gången. Flest gjorda mål av ett lag i de inbördes mötena är……sjuuuuuuuuuuuuuuuuu (7)!
Behöver väl inte säga mer än så, va?
Eller jo, jag gör det för att det är så roligt! 7-2! 7-2! 7-2!

Svenska Spels odds: 1 1.22, X 7.40, 2 11.60

Matchtips: 1-2
Jag tror att ett nytänt Aston Villa kan överraska genom hårt jobb och kliniska avslut, samt en rejält bra defensiv med muren Martinez i målet.

Up The Villa!

Benny Johansson, Trollhättan2021-12-10 14:27:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa