Lagbanner
Old Trafford, 2023-12-26 21:00

Manchester U - Aston Villa

Inför: Manchester United - Aston Villa
Är det nu det lossnar för Zaniolo?

Inför: Manchester United - Aston Villa

Den kommande sammandrabbningen mellan Manchester United och Aston Villa lovar att bli ett spännande möte eftersom båda lagen behöver poäng för att befästa sina platser i toppskiktet av tabellen. För hemmalaget handlar det om att ta poäng för att kunna behålla avståndet till topp 6 medan det för Villa handlar om att haka på i toppstriden.

Datum: 26 dec
Spelplats: Old Trafford
Matchstart: 21:00


Manchester United

Hemmalaget står inför en viktig match på hemmaplan på Old Trafford denna tisdagskväll, och indikationerna tyder på att laget kommer prestera starkare jämfört med helgens bortamöte mot West Ham. Trots detta återstår frågan: Hur kan United maximera utdelningen?
Fronttrion, bestående av Rasmus Höjlund (0 mål), Antony (0 poäng) och Garnacho (1+1), lämnar mycket att önska enligt min bedömning. Även om Garnacho har visat framfötterna med ett mål och assist, verkar anfallsuppställningen vara långt ifrån övertygande. Bruno Fernandes återkom från avstängning senast, men hans spel verkade ännu inte vara i toppform. Det är bara en snabb överblick över offensiven, där även Marcus Rashford kämpar med formen och verkar något undanskuffad av Erik ten Hag.
Växlar vi fokus till defensiven, ställs vi inför ännu fler frågetecken. Senast valde Ten Hag att satsa på den 19-årige Willy Kambwala, vilket överraskade många när startelvan presenterades. Trots sin brist på erfarenhet gjorde den franska talangen ett godkänt jobb, men det antyder att United har utmaningar i försvarslinjen, särskilt när han bildade mittbacksduo med Jonny Evans. Den senare förväntas starta även mot Aston Villa, med tanke på att Victor Nilsson-Lindelöf och Harry Maguire är otillgängliga. Det återstår att se om 19-åringen får chansen igen, men det verkar mest troligt att Raphael Varane återvänder till startelvan här.


Aston Villa

Imponerande prestationer från Aston Villa under Unai Emery fortsätter att överraska flera i ligan men när halva serien är spelad. Laget spelar fotboll som ett riktigt topplag, och det är dags att lyfta på hatten och se på Villa som en toppkonkurrent den här säsongen. Watkins, Diaby och Bailey utgör ett pålitligt offensivt hot på lång sikt. Detta gäller även efter det senaste krysset mot ligans bottenlag (Sheffield United) på hemmaplan, vilket säger en hel del. Trots imponerande 78% bollinnehav och 12–5 i skott på mål räckte det endast till en sen kvittering på tilläggstid från inhopparen Nicola Zaniolo. Ett namn som ytterligare indikerar bredden i vår trupp. För visst har han det i sig!
Nu står en utmaning på Old Trafford mot en av landets mest framstående klubbar för dörren. Villa kommer förberedda som få, och under denna säsong har de besegrat flera storklubbar på bortaplan, inklusive Tottenham och Chelsea. De anländer till matchen med mycket goda förutsättningar. Att Matty Cash och Boubacar Kamara saknas utgör definitivt två tuffa förluster, men laget verkar ska klara sig bra utan dem. John McGinn och Douglas Luiz utgör ett starkt cenralt mittfält, och man har även ersättning för Cash där Konsa vikarierat förtjänstfullt.



Sammanfattningsvis är det två lag med flertalet skador men likt redaktionen varit inne på har Villa en bredare trupp i år (likt topplagen) som gör att vi kan klara av att tuffare spelschema och hålla många spelare i god matchform. Jag är säker på att det är ett revanschsuget bortalag som äntrar Old Trafford med siktet inställt på att vinna.

Tips: 1–2
Matchen sänds på Viaplay och Viasat Ultra.

UTV!

Vid pennan,
Christian Zivlak
 

Christian Zivlak2023-12-26 13:18:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa