Lagbanner
City Ground, 2022-10-10 21:00

Nottingham - Aston Villa

Inför Nottingham Forest - Aston Villa
Vi hoppas på att Leon Bailey kommer till start och att han lever upp till hype som han kom till klubben med.

Inför Nottingham Forest - Aston Villa

Det är två lag i bottenregionerna som behöver alla poäng de kan få och även om det inte är någon av lagens värsta antagonister så lär det vara derbystämning över tillställningen på klassiska City Ground.

Efter Notts Countys reträtt till de nationella ligorna så är de flesta "förståsigpåarna" överens om att det är Nottingham Forest som är den äldsta klubben som spelar i Football League just nu även om Stoke City har sina påhejare också. Forskare menar att det 1863 som syns i krukmakarnas klubbmärke borde vara 1868... Redan 1865 slog några shintyspelare (en sport som har likheter med landhockey och bandy) sina kloka huvuden ihop och bildade Nottingham Forest. Det bestämdes också att tröjorna skulle vara "Garibaldiröda" som en hyllning till mannen som hade stor betydelse för Italiens enande.

Sedan 1898 har hemmamatcherna spelats på City Ground och vi med några år på nacken och gråa hår på huvudet minns såklart sändningarna från Tipsextra med spelare som Kenny Burns, Larry Lloyd, Peter Shilton, John Robertson, Archie Gemmill, Martin O´Neill och Viv Anderson bara för att nämna några. Jag har självklart inte glömt Trevor Francis som var en av huvudpersonerna när Forest under ledning av den mycket karismatiske Brian Clough vann Europacupen (Champions League på den tiden som det bara var champions med och tävlade) två år i rad.

På senare år har The Tricky Trees fört en något tynande tillvaro och till och med ett besök i League One gjordes. Man tog sig upp i Championship och efter några år där så var det dags att ta klivet in i det finrum vi kallar Premier League. Det var Steve Cooper som var managern som lyckades med konststycket och med det i bagaget förlängde klubben med honom trots en tämligen skral säsongsinledning.

Nottingham hade ett helt otroligt transferfönster och man köpte in spelare som i antal motsvarar en mindre by. Trots, eller kanske på grund av, det har man bara lyckas spela ihop fyra poäng till dags dato. 

Inför matchen har The Reds skador på Moussa Niakhate och Omar Richards men i övrigt verkar Steve Cooper ha hela sin trupp till sitt förfogande när han funderar över potentiella formationer till matchen.

Aston Villa har sedan tidigare skador på Diego Carlos, Boubakar Kamara, Jed Steer, Lucas Digne och Ludwig Augustinsson medan Matty Cash och Callum Chambers ser ut att kunna vara tillbaka. det ryktas också om att Leon Bailey riskerar att missa matchen på grund av skada.

Aston Villa har åtta poäng så här långt och Steven Gerrard har nog inte den bästa nattsömnen just nu. Det har tagits lite poäng det senaste och det har sett lite bättre ut men det är fortfarande en bra bit till det man som Villa-supporter hoppas på. Framåt är det oroväckande tandlöst och varken Ollie Watkins eller Danny Ings har "hit the ground running" den här säsongen om man säger så. Varför inte en så naturlig målskytt som Cameron Archer får mer speltid är en gåta och lite känslig fråga verkar det som när man frågar Steven Gerrard. Ashley Preece vet...

Tyrone Mings har varit lysande och en av få ljusglimtar så här långt. Hans ersättare som kapten, John McGinn, står däremot inte att känna igen. Det spekuleras mycket i att det är just kaptensskapet som tynger köttbullen men för oss som sett honom glänsa i Skottlands landslag vet att han där spelar i en position som passar honom bättre.

Jag var en av dem som tyckte att utnämningen av Steven Gerrard som manager var ganska tveksam. Än så länge finns det inte mycket som talar emot min magkänsla men efter att ha följt Mikel Artetas resa i Arsenal sitter jag ner i båten och hoppas på samma utveckling för den gode Steven och vårt kära Aston Villa.
 

Pär "Coreopsis" Johansson2022-10-09 21:27:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa