Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2023-11-26 15:00

Tottenham - Aston Villa
1 - 2

Inför Tottenham - Aston Villa

Inför Tottenham - Aston Villa

Två underhållande lag drabbas samman under söndagen och båda har infriat tillställningar med mycket mål. Tottenhams trupp har en kännbar skadefrånvaro - är det något Villa utnyttjar i jakten på tre poäng?

Efter ett landslagsuppehåll där bland annat Ezri Konsa för första gången fick samtalet från Southgate och där Douglas Luiz fick hoppa in i en stökig tillställning i Brasilien finns det några frågetecken kring skadekänningar på spelare. Emery uttalade sig om att Bailey och Zaniolo haft lite känningar och att Bertrand Traore skadat sig under landslagsuppehållet och inte är tillgänglig för spel under söndagen. Även Martinez har haft lite ont men förväntas stå mellan stolparna mot Spurs. Det är därför viktigt och väldigt roligt att både Moreno och Ramsey börjat träna med laget igen efter sin skadefrånvaror. 

Den korta landslagsrapporten lyder som följer: Watkins fick 57 minuter mot Nordmakedonien. Bailey med 179 minuter i ett dubbelmöte mot Canada. McGinn ledde sitt Skottland till EM. Konsa fick hänga på och se hur dom har det i landslaget, ingen speltid för honom denna samling. Martinez en av huvudpersonerna i en stökig tillställning i klassikermötet Brasilien - Argentina.

Matchen på söndag är brytpunkten för det på pappret enklare schemat Villa haft där man lyckats samla ihop nio av tolv möjliga poäng. Nu väntar ett lite tuffare schema där en bra värdemätare i Tottenham står som motståndare. Spurs kommer från två förluster på de två senaste matcherna och är troligen väldigt benägna att vända den trenden. Ange Postecoglou måste dock formera sin startelva utan två av deras bästa spelare i Micky Van De Ven och James Maddison som dragit på sig skada. Även Yves Bissuoma och Cristan Romero missar matchen på grund av avstängning.

Det är bekant hur bra Villa är på Villa Park just nu där laget snittar tre gjorda mål per match och vunnit samtliga matcher i år. På resande fot visar de sig vara mer bräckliga. Efter sex bortamatcher finner vi Aston Villa på en 13e plats i bortatabellen med tolv insläppta mål, alltså runt två insläppta per match och sju poäng av 18 möjliga. Samtidigt är Tottenham också starka på sin hemmaplan där de vunnit alla förutom en, vilket var mot Chelsea. Tottenham har dock förlorat de två senaste matcherna mot Villa - läge att utöka till 3-0 i Villas favör?

På presskonferensen pratade Emey om att det är kul att fördelningen av målskyttet är spritt på flera spelare, och att det är en styrka i laget. Men under söndagen ligger fokuset enligt Emery på att inte släppa in mål, och att nollan gärna får hållas. Spurs har gjort mål i varje match i år så undertecknad nöjer sig om Villa bara gjort fler mål än Spurs när domaren Robert Jones blåser sin slutsignal. 

Frånvarande spelare Aston Villa: Bertrand Traore, Buendia, Mings. 
Tveksamma: Ramsey, Bailey, Zaniolo, Moreno. 

Matchstart 15:00 på Tottenham Hostpurs Stadium. 
TV: V Sport Premium & Viaplay. 

Aston Villas seger mot Fulham
 

Anton Palomaa2023-11-26 10:14:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa