Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2021-10-03 15:00

Tottenham - Aston Villa

Inför Tottenham Hotspurs - Aston Villa
Ska lördagens hjälte Kortney Hause behålla sin plats i startelvan?

Inför Tottenham Hotspurs - Aston Villa

Efter att ha åkt hem med alla tre poängen från Old Trafford för första gången sedan 2009 är det dags för en tripp till norra London och möte med Tottenham. Ska segerraden förlängas eller är Spurs så stärkta av veckans Europa-seger att de kammar hem segern?

Tottenham
Tottenham har gjort en tämligen modest säsongsupptakt med sina mått mätt och den nye managern Nuno har inte riktigt fått laget att spela någon bländande fotboll. Med det sagt så ligger Spurs bara en poäng bakom Villa i tabellen och kanske var storsegern mot slovenska Mura FC i veckans Europa-spel det som får allt att lossna. Harry Kane hoppade in och satte tre kassar och det vore väl typiskt om han skulle ha hittat fomen lagom till söndagens möte…

Steven Berwijn, Ben Davis och Ryan Sessegnon är tveksamma till spel men annars verkar Nuno och hans stab kunna välja och vraka i en i övrigt skadefri trupp. Frågan är hur Tottenham reagerar på den närmast förödmjukande förlusten mot ärkerivalen Arsenal i helgen. Det saknades spelidé och inställning, ja det såg riktigt lojt ut på sina håll. 5-1 mot Mura kanske inte är en riktigt rättvis fingervisning men en seger är ändå en seger.

Aston Villa
Det är inte utan att det infann sig en viss eufori efter slutsignalen i lördags. Hur skönt var det inte att tvåla till Weeping Ole och hans United på bortaplan och njuta av en välförtjänt segerskål? Väldigt skönt om du frågar undertecknad.

I skaderummet jobbar Morgan Sanson, Leon Bailey, Keinan Davis och Trezeguet mot sin comebacker efter de skador de ådragit sig men i övrigt ser det friskt och helt ut i den mest spännande Aston Villa-trupp jag sett på länge. Snart 18-årige Carney Chuckwuemeka var inte med U23-matchen i fredags och lär finnas med i matchtruppen mot Spurs och det är troligt att hans unga kompisar Cameron Archer och Jaden Philogene-Bidace också gör resan till huvudstaden.

I startelvan lär det bli tämligen oförändrat och den enda stora frågan är om Axel Tuanzebe eller Kourtney Hause tar platsen längst bak ihop med Tyrone Mings och Ezri Konsa. Den nya formationen med wingbacks har fungerat över all förväntan det är bara att hoppas att vi kan fortsätta att hota längs kanterna som vi har gjort hittills. Sedan unnar man Ollie Watkins att sätta någon balja som kronan på verket efter sitt hårda slit för laget. Just att det ska klicka mellan Ollie och hans vapenbroder Danny Ings är något man väntar lite på och varför inte på söndag?

Till sist måste jag också uttrycka min beundran för Dean Smith. Han har inte bara tagit laget till en högre nivå, man blir också stolt över hur han genomför presskonferenserna inför matcherna. Vältalig, smart och en väldigt fin representant för klubben. Me like!

Pär "Coreopsis" Johansson2021-10-02 09:09:45
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa