Lagbanner
Inför Villa-Wolves!

Inför Villa-Wolves!

Det är derbydags i Midlands när Wolverhampton gästar Villa Park efter landslagsuppehållet.

Äntligen ligafotboll igen efter landslagsuppehållet, vilka alltid känns som att de är evighetslånga. Wolverhampton gästar världens vackraste arena.
Det har ju gått hyfsat ändå för vårt kära Villa i ligan det senaste efter en lite knacklig inledning. Sex poäng av nio möjliga mot Everton, Manchester U och Tottenham hade i alla fall jag köpt på förhand.

Nu är det såklart osäkert hur läget är inför omstarten. Villa har haft flera spelare igång i diverse landslag och bäst har det väl gått för Martinez, som hållit nollan i tre landskamper, mot Paraguay, Uruguay och Peru. Enligt en källa jag har ska landsmannen Messi ha uttalat att “Martinez är världens bästa målvakt”. Grymt för Messi att få spela med honom, tänker jag!

Både Martinez och Luiz är på väg tillbaka från Sydamerika och jag skulle gissa på att Martinez går in från start (om de är hemma) och att Luiz börjar på bänken. Nakamba ersätter?

-Både Luiz och Martinez är viktiga för oss och de har startat säsongen bra, sade Dean Smith på fredagens presskonferens.
-Jag förväntar mig att alla spelare är tillbaka inför matchen. Vi har spelare runt hela jorden på landslagsuppdrag, men när de är tillbaka får vi se om de är redo att spela.
-Wolves har bra spelare och en bra coach, de kommer definitivt att hota.

Skadeläget i Villa:
Skadade spelare är tyvärr Sanson, Traore, Trezeguet, Davis och Bailey.
-Troligen är Bailey tillbaka i träning efter Wolves-matchen och inför Arsenal, säger Smith.

Wolves boss Bruno Lago hyllar Aston Villa i Birmingham Mail. Kanske är det ett psykologiskt knep…?
“De har investerat mycket för att försöka nå en ny position. Vi vet alla att det finns sex lag som är bättre än andra, men Aston Villa är en av de bästa klubbarna. De har toppspelare, de är en toppklubb, de har en toppcoach så de kommer försöka få till en bra säsong. Men på lördag ska vi försöka spela bra mot dem.”

Jaja, man har hört liknande förr. Men han har ju rätt iofs.

Under matchen kommer det för första gången att göras slumpmässiga Covid-19-kontroller på Villa Park och publiken behöver därför kunna uppvisa giltigt vaccinationsbevis eller ett nyligen tagit negativt testresultat.
Det är ett derby och det är endast 27 km mellan lagens arenor, och troligen blir det helt fullsatt. Ändå är det dock inte “det hetaste” derbyt som spelas i Midlands. Jag har för mig (men minns inte riktigt för det var så länge sen nu) att Villa-Blues är klart mycket hetare på alla plan!

Det skiljer bara en poäng mellan lagen så en vinst för Aston Villa skulle passa som handen i handsken. Detta blir det 131:e (!) mötet lagen emellan, där det första mötet slutade 2-2 i december 1886. Sedan dess har Villa 56 segrar och Wolves 41 Övriga 33 har såklart slutat oavgjort.

Matchen startar på klassisk Tipsextra-tid. Kl 16.00 svensk tid!
Stryktipset så här långt hos folket:
1 51%
X 29%
2 20%


Matchrapport kommer under lördagskvällen såklart.

Up The Villa!

Benny Johansson,Trollhättan2021-10-15 16:32:44
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa