Lagbanner
Vicarage Road, 2021-08-14 16:00

Watford - Aston Villa

Inför Watford - Aston Villa
Vi hoppas att Martinez fortsätter att imponera som sista utpost.

Inför Watford - Aston Villa

Då var det dags för en ny säsong och det blir en bortamatch mot nykomlingarna Watford för Aston Villas del. Hela sommaren efter EM har handlat om Jack Grealish för Villas del. Skulle han stanna eller gå? Och när han gick till Manchester City har frågeställningen i stället blivit: Hur ska Villa klara sig utan Grealish? För och emot, fram och tillbaka men nu är det ett faktum och framtiden håller svaret. För lite drygt ett år sedan tog Aston Villa en poäng mer än Watford i Premier League, ett lag

Watford
Tillbaka efter att ha studsat tillbaka direkt från Championship efter en andraplats bakom Norwich. Klubben som för gemene (medelålders) man förknippas med Elton John som var en inflytelserik person i klubben som med ekonomisk hjälp tog klubben till finrummet i England. På absolut senaste tiden har Watford etablerat sig med flera säsonger i Premier League för att halka på mållinjen som ovan nämnt med en poängs marginal. Så det är ett bättre lag än de flesta tror.

I laget hittar vi kapten Troy Deeney som det kan skrivas spaltmeter om, framför allt inför möten med Aston Villa. Deeney är född i Birmingham och är anhängare till Birmingham City (han har klubbmärket intatuerat) och därför blir varje match mot Aston Villa något extra för honom naturligtvis. Dessutom har han ovanan att också göra en del mål i Villas bur, vilket han inte är sen att på olika sätt göra publiken uppmärksam på. Av dessa skäl är han inte vidare populär bland Villas anhängare. Det får bli mina rader om honom och förhoppningsvis utlämnas namnet i matchrapporten. Vi hittar också en svensk i Watford i form av Ken Sema. Sema var den som gjorde flest matcher för Watford förra säsongen och får anses som en nyckelfigur i offensiven. I övrigt är det stor blandning av spelare, både gällande ålder och nationalitet. Men det verkar som spanske managern Xisco har fått ihop ett fungerande lag och i återkomsten till Premier League så kommer de sälja sig dyrt inför fansen på Vicarage Road.

Aston Villa
Sommaren har varit en mental berg- och dalbana i Aston Villa. Jack Grealish sorti rörde upp mycket känslor bland fansen på olika sätt. Även om undertecknad sörjer briljansen och stjärnglansen så gäller det att blicka framåt och lite på ägarnas tydliga mål om att ta Aston Villa till toppen.
Nu drar säsongen i gång med bortamatch mot Watford. Senast Villa gästade Watford (december 2019) blev det en klar förlust efter en bedrövlig insats från bortalaget. Så det finns mycket revansch att fodra och visa upp att laget tagit sig till en högre nivå. 5 nyförvärv har anlänt (Buendia, Baily, Young, Ings, Tuanzebe) och alla ska vara tillgängliga för spel. Frågetecken föreligger för Watkins som utgick i träningsmatchen mot Salernitana med en knäskada. Förra säsongen var det ganska enkelt att förutse laget, det fanns inte tillräcklig konkurrens. Men nu ser det ut att kunna bli mer rotation och flexibla uppställningar då det gäller offensiven. Defensiven är självskriven och var en fungerande enhet under hela föregående säsong. När guldmedaljören Luiz får en välbehövlig semester så är Nakamba och McGinn självskrivna på innermittfält. 442 eller 433 beror på om Watkins kan spela. Buendia startar garanterat.

Sedan finns det andra frågetecken som ska rätas ut. Dean Smith har inte (officiellt) utsett vem som blir kapten i laget. Jag gissar på Ashley Young och Mings som vice kapten. Sedan har som bekant både JT och ROK lämnat som assisterande. Det blir tomma platser på sidlinjen. Officiellt vet ingen vad som är på gång eller varför de har lämnat. Men våra ägare lämnar ingenting åt slumpen för att nå toppen och jag blir inte förvånad om det inom kort presenteras ersättare.
En spännande premiär. Var står vi och var ska det sluta? På lördag vet vi lite mer.

Matchen går klockan 16:00 på lördag och visas på Viasat/Viaplay. UTV!
 

Robert (robstar) Larsson2021-08-13 19:43:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa