Lagbanner
The Hawthorns, 2020-12-20 20:15

WBA - Aston Villa

Inför West Bromwich - Aston Villa

Sista matchen före jul och det blir ett West Midlands-derby mot West Bromwich på the Hawthorns. Normalt sett ett hett möte men utan publiken och en elektrisk inramning blir det som vilken annan match som helst. Det finns flera intressanta punkter inför matchen och på förhand är känslan oviss.

West Bromwich
WBA har inlett säsongen väldigt svagt och har endast lyckats få ihop en seger och det var mot den absoluta bottenkollegan Sheffield United. Den traditionella lösningen är naturligtvis att sparka tränaren. Men förvånande nog skedde efter senaste matchen då man lyckades få oavgjort borta mot Manchester City. Men Slaven Bilic ut och ”Big Sam” Allardyce in för att få fart på laget. Just Big Sam har senaste årtiondet just fungerat som en temporär lösning för lag i kris. Efter sin långvariga sejour i Bolton så blir detta hans 7:e klubb på 13 år!
I ett blekt och stjärnfattigt lag hittar vi bekantingen Sam Johnstone i mål (grym poängräddare mot Man City sist) och i backlinjen har åldermannen Ivanovic dammats av. Vi återfinner även en gammal Villaspelare i Callum Robinson som verkar vara det farligaste attackvapnet så långt. Men detta blir Allardyces första match och det blir intressant att se om det får effekt direkt. Kanske nya taktiska drag, nya spelare som får chansen. Mycket ovisst helt enkelt.

Aston Villa
Om det är ovisst för hemmalagets del så finns det även frågetecken i Aston Villa. Senast match som innebar säsongens första kryss så ”tvingades” laget till en del förändringar av olika skäl. Ändringarna hade ingen inverkan på spelet som tur var men målen uteblev tyvärr. Till söndagens derby är nu avstängningarna hävda på Cach och Luiz. Dock är det frågetecken på Konsa som rapporterades sjuk sist match och Barkley som är ”day-to-day”. Trezeguet är definitivt borta.
Med elva matcher in i säsongen kan man börja dra en del slutsatser om Aston Villas förändring från föregående säsong. Försvarsspelet inkluderat målvaktsspelet är helt enastående, hållit nollan i 6 av 11 matcher. Framåt skapas det mängder med målchanser vilket är glädjande att se. Tyvärr har skärpan och effektiviteten saknats i avsluten. Jämfört med förra säsongen då vi knappt hade några målchanser alls i flera matcher. Men jag är helt övertygad om att målen kommer. Vi såg mot Liverpool vad som kan hända om man sätter dit bollen på chanserna. Jag är inte förvånad om vi vinner fler matcher med 5-6 mål.
I och med att reserverna verkligen tog chanser ökar konkurrensen om platserna i laget. Det blir bra spelare som inte ens når bänken är min gissning (Guilbert, Hourihane). Dean Smith har jobbat in en stomme som gör att vi inte överraskas varje vecka över laguttagningarna. Det blir en förväntad elva med frågetecken på spelare som kanske kan vara tillbaka. Sedan ser spelet vasst ut med Grealish som det absolut vassaste kniven som skär igenom alla försvar i ligan. Förhoppningsvis har alla spelare skärpan på plats och då kan detta blir en riktigt rolig söndag.

Matchen
Matchen går klockan 20:15 på söndag och visas på Viasat/Viaplay. UTV!
 

Robert Larsson2020-12-19 11:29:44
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa