Lagbanner
London Stadium, 2020-11-30 21:00

West Ham - Aston Villa
2 - 1

Inför West Ham – Aston Villa
Får Hourihane chansen från start?

Inför West Ham – Aston Villa

Villa reser till London för måndagsmatch mot ett hemmastarkt West Ham som precis som Villa blandar fantastiska insatser mot bra motstånd med mindre bra resultat och måndagens match blir nog en vägvisare för båda lagen som visar vart lagen är på väg. En på förhand tuff match där jag räknar med ett revanschsuget bortalag efter den snöpliga hemmaförlusten senast mot Brighton.

Återigen dags för match, ny chans att komma tillbaka, och en ny möjlighet att visa supportrarna och sig själva att senaste matchen var en brasklapp på en för övrigt fin seriestart där Villa visat frejdig anfallsfotboll och fin inställning tillsammans som lag. Efter senaste matchen var det mycket olika åsikter efter matchen och det är något som förbrödrar. För visst hade det varit tråkigt om alla var nöjda? Konstruktiva diskussioner där man tillåter varandra att vara av en annan åsikt och både verbalt samt skriftligt, skriva ut både sin glädje eller frustration. Det visar att vi bryr oss och att vi har förhoppningar om årets säsong. Härligt!

Vart står vi inför måndagens drabbning då?

Inför måndagens match vet vi sedan tidigare att Ross Barkley är indisponibel och kommer att saknas några veckor till enligt de rapporter vi fått. Senast fick Traore ersätta honom tidigt och gjorde en helt ok match med tanke på hans magra speltid innan. Hur resonerar då tränarteamet kring den platsen mot West Ham?
Kommer man låta Traore spela sig i form, eller kommer man låta Hourihane få chansen efter att så snöpligt (men rätt) blivit petad efter de två inledande omgångarna.  Jag tippar på att sistnämnda får chansen från start och att man hellre byter in Traore en bit in i andra halvlek. Vi avvaktar och ser helt enkelt. För övrigt tror jag att elvan blir oförändrad och jag ser fram emot ett Villa som försvarar sig disciplinerat och ställer om snabbt, som de så framgångsrikt gjort under säsongen. Detta blandat med att vi fortsätter att med att ta god tid på oss och har kvalite i våra fasta situationer. West Ham är ett hemmastarkt lag med en stark startelva där namnkunniga spelare som Antonio och Declan Rice utgör navet i ett förövrigt gediget lag. Just Antonio får vi se upp med då hans djupledsspel och styrka blir en tuff match för våra mittbackar att tampas med. Det vill till att vi inte släpper stora ytor bakom vår backlinje och minimerar risken för löpdueller som vi såg senast vi mötte dem.

Slutligen tror jag att vi kommer att komma tillbaka och återigen visa den stabilitet som vi visat vid flera tillfällen och kommer tillbaka på det vinnande spåret. Vi vinner med 2-1 efter mål av Grealish och Watkins. UTV!

Vid pennan,
Christian Zivlak
 

Christian Zivlak2020-11-29 12:20:40
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa