Lagbanner
Adams Park, 2024-09-24 21:00

Wycombe - Aston Villa

Inför Wycombe - Aston Villa
Världens hetaste inhoppare hoppas på att få starta.

Inför Wycombe - Aston Villa

Aston Villa kliver in i Carabo Cup (före detta Ligacupen) mot League One laget Wycombe på bortaplan i Londons västra utkant. Det är tredje omgången och det kan översättas med 16-dels final. Klass mot motivation är en klassiker i cupmatcher då större lagen kommer på besök. Jag tror inte Aston Villa ska räkna med någon promenadseger här.

Wycombe Wanderers F.C.
Hemmalaget spelar alltså i League One vilket motsvara tredje divisionen i England. Just i skrivande stund ligger Wycombe på en 9:e plats i ligan och det är en position som ungefär varit standard de tre senaste säsongerna. Det har blivit två raka segra på slutet så en liten toppform kanske finns i laget.
Det är svårt att scouta laget och få fram taktiska strategier på förhand då undertecknad inte riktigt är uppdaterad på League One. Men några punkter kan jag ändå hitta. Manager i klubben är en riktig trotjänare som spelare. Matt Bloomfield gjorde 19 säsonger (488 matcher) i Wycombe innan han tog upp tränarkarriären. Och ett inledande år i Colchester tog han i februari 2023 över sin ”egen” klubb. Kikar jag över truppen så fastnar ögonen på en spelare, Sam Vokes, som har många års PL erfarenhet och 64 landskamper för Wales. Den snart 35-åriga anfallaren är en klassisk brittisk 9:a som Villaförsvaret måste hantera.
Intressant/nördig fakta är att tre manager har tränat både Wycombe och Aston Villa - Paul Lambert (2006–2008), John Gregory (1996–1998) och Martin O'Neill (1990–1995).

Aston Villa
I Aston Villa är formen på topp med fyra raka segrar. Även om det ibland har svajat under matcherna så är det i slutändan poängen som räknas. Till denna cupmatch räknar jag med en del rotation av spelare. Dags för starter på Barkley, Buendia, Maatsen, Nedeljkovic, Duran? Oavsett så kommer Aston Villa kunna ställa upp med ett slagkraftigt lag trots att stora delar av de ordinarie spelarna vilar. Skador på Cash och McGinn lämnar de två spelarna utanför.
Trots att denna match bara ska vinnas så finns det en liten oro att spelarna ska underskatta motståndet och inte gå 100% för det. Om det roteras friskt kommer det också innebära att flera spelare inte spelat match tillsammans regelbundet vilket kan göra att det inte flyter som normalt. Framåt har det sett fantastiskt bra ut med många gjorda mål men det är bakåt som ett bekymmer kan tydas. Försvarsmässigt kommer vi inte upp i samma nivå som under Emerys inledande säsong. En personlig reflektion är att det inte fungerat sedan Kamara blev skadad. Han skyddade backlinjen som en extra försvarare och den spelartypen har vi inte att tillgå annars. Från den dynamiska duon Kamara/Luiz har vi fått spela med två helt andra alternativ och det har fått konsekvenser i en svagare defensiv helt klart. Samt att vi inte alltid lyckats spela ut från målvakt/backlinje på samma eleganta sätt som med Kamara/Luiz. Men Kamara är på ingång plus att Tielemans, Barkley, Onana har inneburit en större bredd och kunna variera/rotera med.
Ett inte allt för vågat tips är att Duran avgör detta.

Matchen
Om det är oavgjort vid slutsignal så är det straffar direkt. Ingen förlängning eller omspel.
Matchen spelas klockan 21:00 på tisdag och visas på Viasat/Viaplay. UTV!
 

Robert Larsson2024-09-23 15:05:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa