Lagbanner
Stadion Wankdorf, 2024-09-17 18:45

Young Boys - Aston Villa

Inför Young Boys - Aston Villa
Ska Duran bli hjälte igen?

Inför Young Boys - Aston Villa

Det är drygt 40 år sedan men nu är Aston Villa tillbaka till Europas finrum igen. Denna gång heter cupen Champions League med lite andra förutsättningar är ändå målet att kora Europas bästa klubblag. Till denna upplaga av CL är det ett helt nytt format. En stor grupp där varje lag spelar 8 matcher och samlar poäng. Efter dessa matcher går de bästa 8 lagen direkt till 8-dels final. Lagen 9–24 spelar playoff om att ta sig till 8-delsfinalen. Lagen 25–36 är utslagna. Det blir en spännande resa fram

Young Boys
Young Boys är regerande Schweiziska mästare och har varit det klart dominerande laget de senaste åren i den inhemska ligan. Men denna säsong har startat katastrofalt dåligt, efter de 6 första omgångarna ligger Young Boys sist med tre poäng. Helt segerlösa. Dock var det starkt att slå ut Galatasaray över två matcher i kvalet till CL.
I laget hittar vi väldigt få om ens några spelare vi normalt kan relatera till. Det är till synes ett lag utan profiler med en blandning av inhemska spelare och en hel del afrikanska inslag. Så motståndet är väldigt svårbedömt för en utomstående och därför är det också lite vanskligt att kunna ge en bra analys före matchen.
Fakta vi vet är att matchen spelas i Bern på Wankdorf Stadium som tar 32 000 åskådare.

Aston Villa
I Aston Villa pekar flera saker i rätt riktning just nu. Ligaspelet har poängmässigt startat bra även om spelet hackat lite emellanåt men det är ändå poängen som i slutändan räknas. Jhon Duran har efter en märklig sommar visat sig så bra som några trott att han kan vara/bli och jag ser det inte som osannolikt att han startar matchen. Sedan kom äntligen målskyttet i gång för Watkins vilket stärker självförtroendet och vi alla vet vad han är kapabel till.
 Men ett litet ”problem” är i andra änden av laget nämligen försvarsspelet där det läcker in lite för många mål. Även Martinez har släppt ett par bollar som inte sett så otagbara ut. Nu är det europeiskt motstånd på bortaplan och det var inte alls Aston Villas melodi i Conference League förra säsongen. Så en liten varning att detta inte ska ses som en enkel seger även om bortalaget är med rätta stora favoriter på förhand. Fortsatta skador på Bailey och Cash gör att vår högersida blir försvagad åt båda håll. Kanske flyttas Konsa ut och Carlos in för att stärka upp defensiven?
Centralt tar jag för givet att Youri Tielemans fortsätter och styrt spelet som han gjort briljant inledningsvis. Personligen skulle jag sett att McGinn tar en mer central position och blir mer involverad i matchen i stället för att han blir över på en kant.
Nu är det tufft matchande med matcher lördag, tisdag två veckor i rad och lite rotation på spelare förväntar jag mig. Men som vanligt så förlitar jag att Emery har full koll och arbetar fram en lysande plan.

Matchen
Matchen spelas klockan 18:45 på tisdag och visas på Viasat/Viaplay. UTV!
 

Robert Larsson2024-09-16 16:15:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Manchester United väntar på Villa Park
Matchrapport Ipswich - Aston Villa